На фотографії поверхні Марса знайдена людиноподібна фігура. Пам`ятник Льоні Космосу?

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 23.01.2008 16:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4526

У світовій пресі почалося активне обговорення людиноподібної фігури, виявленої на фотографії поверхні Марса, яку зробив в листопаді 2007 року марсоход “Спіріт”.

Фото - nasa.gov

На фотографії, опублікованій в декількох варіантах на сайті NASA, дійсно виразно видно якийсь об'єкт, що нагадує людську фігуру з протягнутою рукою.

NASA поки ніяк не прокоментувало фігуру. У описі зображення повідомляється, що воно скомпоновано з декількох знімків, зроблених панорамною камерою "Спіріта" з 6 по 9 листопада 2007 року. Марсоход робив фотографії, знаходячись в кратері Гусєва, на західному краю плато, відомого під назвою "Основна база" (Home Plate).

Місцевість на знімку (мається на увазі повномасштабний знімок (72 Мб), а не приведений вище фрагмент) тягнеться з південного заходу (лівий край) на північний схід (правий край). На передньому плані - західний край "Основної бази". Гора на середньому плані в лівій третині фотографії - хребет Ціолковського, віддалений від краю плато приблизно на 30 метрів. Нагадаємо, що колір знімка не цілком відповідає дійсному кольору рельєфу. Тут знімок представлений в точнішому кольорі.

У багатьох новинних джерелах можна зустріти ствердження "на Марсі знайшли життя", проте жоден професійний астроном поки не підтвердив цю точку зору. Її прихильники припускають, що фігура - марсіанин, що потрапив в кадр (багато хто чомусь упевнений, що марсіанка, хоча більшість киян можуть упізнати іншу особу - прим. "Аратти").

На думку скептиків, фігура - камінь або тінь каменя незвичайної форми. Її антропоморфні контури дійсно викликають здивування, проте нагадаємо, що у вересні на Сонці бачили пляму у формі трилобіту, кілька днів тому на Меркурії - кратер у формі телефону, а в сузір'ї Оріона вже багато років спостерігається туманність у формі кінської голови. Проте, трилобіту на Сонці, телефонів на Меркурії і коней в Оріоні не існує.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.