СБУ продовжує розбирати “подвиги” Рудьковського

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 29.01.2008 13:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4548

Служба безпеки України продовжує розслідування справи щодо законності поїздки екс-міністра транспорту і зв'язку соціаліста Миколи Рудьковського до Токіо.

Про це на брифінгу повідомила речник СБУ Марина Остапенко.

За її словами, прокуратура переспрямувала матеріали, які було надано органами внутрішніх справ до СБУ щодо поїздки екс-міністра до Японії.

Ці матеріали долучено до кримінальної справи, яку порушили слідчі СБУ 23 січня за фактом розтрати коштів службовими особами державного підприємства Мінтрансзв'язку на загальну суму понад 100 тис. грн за ознаками злочину - привласнення майна, розтрата майна або зловживання службовим становищем.

На сьогодні триває розслідування, потім справу буде передано до прокуратури.

Як повідомлялося, Міністерство Внутрішніх Справ встановило факти незаконного використання посадовими особами Мінтрансу великих коштів під час візиту до Японії в липні минулого року.

Крім того Рудьковському було пред`явлено обвинувачення в розкраданні майже 400 тис. грн. на поїздку до Парижа, і поїздку до Брюсселя вартістю 490 тис. грн.

В свою чергу сам екс-міністр транспорту і зв'язку Микола Рудьковський стверджував, що літав за кордон до Японії за власний рахунок. Стосовно поїздки до Парижа, Рудьковський заявляв, що їздив не в особистих цілях, а на ділові переговори.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.