Жеківські апетити у Полтаві випереджають якість послуг

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 26.02.2008 14:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4720

У Полтаві в березні розмір квартплати підвищать більш ніж в два рази - з 31 копійки до 74 копійок за квадратний метр загальної площі.

Про це повідомив секретар Полтавської міськради Олександр Козуб.

За його словами, підвищення вартості тарифів на послуги ЖЕК пов'язане із зростанням плати за енергоносії, оновленням матеріальної бази, а також збільшенням заробітної плати.

"З березня ЖЕК надаватимуть шість видів якісних послуг, без яких неможливе функціонування багатоповерхових будинків", - сказав секретар міськради.

За словами Козуба, до переліку шести послуг увійшли технічне обслуговування і поточний ремонт внутрішньобудинкових систем, прибирання прибудинкової території, дератизація (знищення гризунів) і дезинсекція (знищення комах), освітлення місць спільного користування.

Секретар міськради зазначив, що собівартість послуг ЖЕК складе 1 грн. 10 коп. за квадратний метр загальної площі. "Підвищення до 1 грн. 10 коп. ми вважаємо за дуже різке, тому третю частину вартості послуг компенсує держбюджет", - додав він.

У прес-службі міськвиконкому Полтави зазначили, що забезпечення частини послуг (ремонт дитячих і спортивних майданчиків, підготовка до осінньо-зимового сезону, обслуговування систем протипожежної автоматики і димарів в будинках, які мають понад 13 поверхів) візьме на себе міськрада.

У Полтаві вартість квартплати не змінювалася з 2000 року.

Як повідомлялося, в 2006 році вдвічі зросла квартплата в Донецьку.

Від “Аратти”: про совкову систему ЖКГ не може сказати погане хіба що керівник цієї системи. І Міністр комунгоспу щось мовчить, як партизан на допиті у Гестапо.

Попередник, регіонал Рибак - багато говорив про реформу, що матеріалізувалося у створення нової структури дармоїдів-чиновників у вигляді міністерства. Зрозуміло, що пересічний мешканець багатоповерхівки від того реформаторства тільки втратив.

І втрачає. Бо арава "службовців", які нібито надають послуги, потребує грошей. А про послуги - звісно, не йдеться. Хіба що, після принизливого стояння у черзі до жеківського князька, за окрему і чималеньку платню.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.