Ізраїль прийняв закон, який забороняє расизм і нацизм

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 26.02.2008 18:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4725

Ізраїльський парламент прийняв закон про кримінальну відповідальність за пропаґанду нацизму або будь-якої іншої ідеології расистського характеру, повідомила у вівторок, 26 лютого, газета Едіот Ахронот.

Кнесет прийняв закон про кримінальну відповідальність за пропаґанду нацизму або будь-якої іншої ідеології расистського характеру

"В Ізраїлі ніколи не було законодавчої бази для протидії неонацистським організаціям, бо ніхто з нас навіть у страшному сні не міг уявити, що тут у цьому буде необхідність", - цитує видання автора законопроекту Моше Гафні, який представляє в Кнесеті релігійну партію Єврейство Тори.

"На жаль, не так давно ми зіткнулися з організацією подібного роду, і я був змушений запропонувати цей законопроект", - сказав Гафні.

У первісному вигляді документ був спрямований тільки на протидію нацизму. Однак, на наполегливу вимогу кабінету, який послався на міжнародні зобов'язання Ізраїля, у текст додали універсальні формулювання, які забороняють будь-які прояви расизму.

2007 року ізраїльська поліція затримала вісьмох молодих вихідців з колишнього Радянського Союзу, яких підозрюють у створенні неонацистського угруповання й здійсненні десятків нападів на арабів, іноземних робочих і релігійних євреїв. Справа отримала широкий резонанс, вихлюпнувшись на перші шпальти газет і навіть ставши предметом обговорення на засіданні уряду.

Вісім молодих людей у віці від 16 до 21 року, за даними поліції, причетні до організації нападів на ортодоксальних євреїв, гомосексуалістів і наркоманів. Члени угруповання були арештовані після розслідування, розпочатого більше року тому після того, як вандали розписали свастиками й ім'ям Гітлера одну з синагог недалеко від Тель-Авіва.

Від “Аратти”: Наступним логічним кроком Кнессету має бути прийняття закону про кримінальну відповідальність за пропаґанду сіонізму, як різновиду нацизму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.