Посадові особи місцевого самоврядування мають виконувати чинні закони, а не прикривати клептоманію демагогією

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 1.04.2008 16:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4880

Місцеві князьки, на кшталт Черновецького від чиновництва зухвало порушують чинні закони, при тому, публічно розмірковучи на теми недосконалості законів та необхідності їхньої зміни. Тим самим, виправдовучи перед народом свої злочини.

На думку Миколи Томенка, останні заяви багатьох представників місцевої влади про недосконалість системи місцевого самоврядування та необхідність її зміни, нагадують ситуацію зі зміною Конституції – діючий Основний Закон ніхто не хоче виконувати, але всі хочуть його змінити.

„Подібна ситуація виникла зараз і з місцевим самоврядуванням. Діючі закони нахабно не виконуються місцевими чиновниками, і в той же час вони розмірковують над тим, як посилити та зміцнити місцеве самоврядування”, - зазначив політик.

Він нагадав, як київська влада свого часу не допустила представників опозиції навіть до членства у так званих „головних” комісіях Київської міської ради - з питань бюджету, земельних відносин тощо, а потім під час прийняття земельних рішень, всупереч чинному законодавству, ці рішення ухвалювалися без погодження з Постійною комісією Київради з питань екологічної політики.

„Під час розгляду земельних питань київська влада відмінила головні принципи місцевого самоврядування”, - вважає Микола Томенко. Такий висновок випливає з матеріалів, які надіслали до Тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування діяльності київської влади депутати Київради, де йдеться про те, що абсолютна більшість рішень щодо виділення земельних ділянок в так званих зелених, рекреаційних, заповідних зонах м. Києва приймалися або без погодження Постійної комісії Київради з питань екологічної політики, або взагалі не надсилалися до цієї комісії, що прямо порушує норми чинного законодавства.

Згідно з наданими документами, комісії не надавалися матеріали стосовно 1138 га виділених земель, проекти рішень щодо виділення близько 250 га були відхилені ПК з питань екологічної політики, а виділення біля 101 га земельних ділянок не погоджувалися цією комісією. Серед найбільш резонансних рішень – не погоджене Постійною комісією з питань екологічної політики виділення 6 га ТОВ “АВ-Медгруп” для влаштування реабілітаційно-оздоровчого центру та зони відпочинку на о. Жуків у Голосіївському районі м. Києва, а також відсутність матеріалів у названій комісії стосовно виділення 10,77 га громадській організації “Пуща Водиця” для благоустрою території, влаштування зон відпочинку, індивідуального будівництва, експлуатації та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення на вул. Лісній (Пуща-Водицьке лісництво) в Оболонському районі м. Києва.

„Тому, коли в Україні час від часу виникають питання про необхідність зміцнення місцевого самоврядування, то насамперед варто нагадати нинішній міській владі, що необхідно навчитися поважати і виконувати настанови діючих законів та регламенту, а вже потім ініціювати внесення змін до законів, які би розширювали повноваження місцевого самоврядування”, - вважає Микола Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.