Офіційний Кремль має дати відповідь щодо заяв Путіна

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 8.04.2008 18:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4925

Прес-служба Президента РФ Володимира Путіна повинна або підтвердити, або спростувати його заяву на самміті НАТО про знищення України, як держави, у разі її приєднання до ПДЧ.

“Прес-служба президента Росії повинна спростувати інформацію, якщо не було висловлювань Путіна, які наводяться у повідомленні “Комерсанта”. Якщо прес-служба президента Росії не спростує таку інформацію, значить такі висловлювання мали місце. І їх можна розцінювати як пряму й неприкриту загрозу територіальній цілісності України”.

Про це сказав заступник голови фракції “Наша Україна – Народна Самооборона”, член парламентського Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Тарас Стецьків, коментуючи висловлювання Путіна, цитовані “Комерсантом”, про сумнівність належності Україні її сучасних територій.

“Це є прямим наслідком того, що позиція деяких європейських країн фактично провокує Росію на такі агресивні заяви, - підкреслив Стецьків. - А за такими агресивними заявами можуть бути й агресивні кроки”.

“Тому європейські країни повинні задуматися над тим, що політика умиротворення будь-якого імперського агресора ніколи не призводила до миру і спокою в Європі”, - зауважив народний депутат, навівши як історичний приклад пакт Молотова-Рібентропа.

“Пасивна позиція європейських країн, які піддалися на шантаж з боку Росії, відразу дістала свій розвиток у вигляді заяв російського президента, які порушують територіальну цілісність України”, - наголосив Стецьків.

Як повідомлялося раніше, Президент Путін у суперечці із Президентом Бушем на самміті НАТО сказав таке: "Ти ж розумієш, Джордж, що Україна — це навіть не держава! Що таке Україна? Частина її територій — це Східна Європа, а частина, і значна, подарована нами!" І тут він дуже прозоро натякнув, що у разі, якщо Україну все ж таки приймуть у НАТО, ця держава просто припинить існування. Тобто фактично він погрозив, що Росія може почати відторгнення Криму і Східної України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.