Москва активно готує анексію Криму

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 15.05.2008 15:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5093

Російський високопосадовець Модест Колєров, перебуваючи у Криму переймався не тільки й не стільки політологією, як зовсім іншими проблемами.

“Сьогодні вимальовується системність інформаційних атак з боку російських політиків на адресу України. І до цих нападів вже не можна ставитися як до приватних думок тих чи інших політиків, оскільки МЗС Росії вже фактично підтвердило правомірність висловлювань, які дозволив собі в Севастополі мер Москви Лужков. Це говорить про те, що Росія продовжує підбирати ефективні інструменти тиску на Україну для того, щоб, з одного боку, зберегти свою військову базу на території Криму після 2017 року, з іншого – посилити свою впливовість та контроль над Україною, не допускаючи її в НАТО”.

Про це сказав заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров.

“Така системність з боку Росії буде лише посилюватися, і для нас головне – не проґавити той час, коли російський тиск на Україну перетне свою межу, - зазначив Чубаров. – Ми повинні не допустити загострення ситуації в Криму, початку відкритих конфліктів на півострові, - це може надати Росії формальне право втрутитися у внутрішньо українські питання”.

“По суті, повторюється той сценарій, який Росія вже випробувала по відношенню до Грузії і ще раніше – до країн Балтики, - відмітив член Блоку. – Це підтверджує не лише заяви Лужкова й Затуліна – ці політики виступають кожного разу за російським сценарієм, і ми до них вже звикли, - але насторожує присутність цими днями в Криму професіонала в цих питаннях, високопосадовця з кремлівської адміністрації Модеста Колєрова, екс-начальника інформаційного управління при Путині. Він мав на півострові широкі зустрічі з проросійськими політиками, що свідчить про наміри Кремля зміцнювати свої позиції на Кримському півострові за посередництва п’ятої колони в Україні”.

“Кримські татари, як я вже неодноразово висловлювався в ЗМІ, повністю підтримують євроінтеграцію України, тому виступають проти будь-яких спроб Російської Федерації перешкодити даному процесу, втручаючись у внутрішні та зовнішні відносини держави”, - наголосив Чубаров.

Як повідомлялося раніше, Президент України назав зневажливою заяву мера Москви Лужкова щодо Севастополя та вважає оголошення його персоною нон-грата – заходом, відповідним до вимог Конституції України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.