Гарант подарував нафтоносний шельф донецьким і російським

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 15.05.2008 17:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5097

Компанія Vanco Prykerchenska Ltd (Віргінські острови) обнародувала інвесторів проекту з розробки Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря.

Обнародування відбулося під час спільної прес-конференції старшого віце-президента компанії Vanco Energy Company (США) Джефа Мітчелла і інвесторів.

Інвесторами проекту є компанія Vanco Energy Company, корпорація «Донбаська паливно-енергетична компанія» (ДТЕК, Донецьк), Integrum Technologies Ltd, а також компанія Shadowlight Investments Ltd російського бізнесмена Євгенія Новицького.

Частка інвестицій в проект кожною з 4 компаній приблизно рівна, повідомив Мітчелл. При цьому точні об’єми інвестицій кожного інвестора він не уточнив.

Integrum Technologies є дочірньою компанією австрійського інвестфонду і реалізує інвестпроекти у сфері нерухомості, банківській сфері і енергетиці країн Східної Європи і Співдружності незалежних держав.

Shadowlight Investments здійснює інвестліяльність в країнах СНД і Європейського Союзу і охоплює, зокрема, телекомунікаційну, банківську і енергетичну сфери.

ДТЕК управляє енергетичними активами System Capital Management (Донецьк) і об’єднує 16 підприємств, зокрема енергогенеруючу компанію «Східенерго», що енергозабезпечують - «Сервіс-інвест», «ПЕС «Енерговугілля».

Нагадаємо, 25 квітня Мінприроди анулювало ліцензію компанії Vanco Prykerchenska Ltd на розробку Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря.

Компанія Vanco Prykerchenska Ltd (Віргінські острови) почала арбітражний розгляд проти Кабінету Міністрів України.

Vanco Prykerchenska Ltd є дочірньою компанією Vanco Energy Company і їй передані всі права і обов’язки компанії Vanco International (також 100%-на дочірня компанія Vanco Energy), яка виграла тендер на розробку Прікерченської ділянки в 2006 році.

19 жовтня 2007 року Кабінет Міністрів і компанія Vanco International Ltd підписали угоду про розподіл продукції (УРП) з Прикерченської ділянки континентального шельфу Чорного моря.

Ділянка площею 12,96 тис. квадратних км. розміщена в економічній зоні України, на відстані 13 км. від берегової лінії Керченського півострова.

Угода була підписана на 30 років.

Уряд Тимошенко призупинив дію цієї угоди, яку вважає корупційною і незаконною.

Президент Ющенко вважає дії уряду такими, що підривають довіру інознмних інвесторів до України. Де він знайшов іноземців - гарант не уточнив.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.