Сьогодні 600 мільйонів людей спробували змістити орбіту Землі

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 20.07.2006 22:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=536

Сьогодні 20 липня 600 мільйонів людей повинні були одночасно підстрибнути, щоб змістити орбіту Землі. На сайті цього флешмобу йшов зворотний відлік часу, який залишився до планетарної акції World Jump Day.

Скріншот сайту

Посилаючись на наукові дослідження професора Нісварда, організатори акції стверджували, що якщо жителі планети стрибнуть одночасно, то орбіта Землі небагато зміститься, що вирішить масу проблем, які стоять перед людством: зупиниться глобальне потепління, збільшиться довжина світлового дня, а клімат на планеті стане більш однорідним.

В акції по зміні земної орбіти мали брати участь невідомі активісти, які рік тому почали до неї готуватися в інтернеті. За годину до запланованого "світового стрибка" на сайті WorldJumpDay.org зареєструвалося 600261181 чоловік. Найближчим часом на сайті з’являться фотографії учасників світового флешмоба.

Тим часом, видання "Вісті науки" стверджує, що професори Нісварда в природі не існує, а колективне зусилля 600 мільйонів чоловік по потужності не перевищує двох відсотків енергії, яка виділяється при вибуху середньої водневої бомби. Однак у співтоваристві навіжена ідея одночасного стрибка знайшла широкий відгук - багато хто навіть сповнилися ентузіазму і готові розклеювати на вулицях свого рідного міста рекламні стікери акції. Вчені-фізики впевнені, що акція WJD ні до чого не приведе і стихійний терраформінг не відбудеться.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.