Янукович озвучив плани. Чисто конкретно

Автор/джерело -  © «Українська правда»



Дата публiкацiї - 21.07.2006 12:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=541

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявляє, що на посаді прем'єра займеться зміною системи оподаткування, поверненням вільних економічних зон, а також не виключає перегляду курсової політики Нацбанку.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Дело".

Він не зміг відповісти, наскільки істотно він збирається змінювати бюджетну політику уряду Юрія Єханурова, пославшись на те, що в нього немає "чітких прогнозних показників мінекономіки".

"Наша команда не звикла працювати з бюджетом вручну. Наш принцип — бюджет повинен йти чітко за бюджетним розкладом", - сказав Янукович.

При цьому він відзначив, що підхід до формування бюджету буде переглянутий.

"Ми вирахуємо реальні цифри дефіциту, проаналізуємо прогнози дохідної частини і прогнози макроекономічного розвитку," – сказав Янукович.

"Ми не хочемо ні в якому разі допустити ілюзій гарного життя. Як би не було складно і на які би непопулярні кроки нам не довелося б йти, ми це зробимо, а розрахунки будемо робити за принципом: застібки будуть по одежині", - додав кандидат у прем'єри.

Він повідомив, що з першого дня роботи нового Кабміну буде продовжена "глибока реформа податкової системи".

"Оскільки наша економіка на 60% експортоорієнтована, ми повинні зробити все, щоб наші експортери знову відчули себе максимально комфортно. Якщо продовжувати політику росту імпорту і падіння експорту, це приведе наш ринок до катастрофи, але ми зламаємо цю тенденцію", - назвав Янукович наступні кроки свого Кабміну.

"Не виключаю, що доведеться істотно змінювати нинішню монетарну політику Нацбанку", - додав він.

Також Янукович пообіцяв відновити вільні економічні зони і технопарки.

"Прогресу в економіці без залучення іноземних інвестицій ніколи не буде. Крім того, у депресивних регіонах ми відновимо пріоритетні програми підтримки і пільг. Це світова практика, яка буде в основі соціальної політики нового уряду", - відзначив Янукович.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.