Подвійні стадарти Кремля, як стимул Україні до вступу у НАТО

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 7.08.2008 13:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5529

Росія нарощує військове співробітництво із НАТО, проте, так звані патріотичні сили чомусь не улаштовують жодних акцій протесту на росйських теренах. Російські патріоти їх улаштовують виключно в Україні.

«Росія - ні для кого не секрет - веде політику подвійних стандартів. Попри всю антинатівську риторику, вона активно нарощує темпи співпраці з НАТО, одночасно роблячи все можливе, аби стримувати в цьому ж питанні Україну», - сказав народний депутат України, член депутатської групи «Народна Самооборона» Тарас Стецьків.

Як стало відомо, Росія та НАТО погодили проект документів Рамкової угоди між урядом РФ і НАТО щодо використання повітряного транспорту Збройних сил РФ в інтересах НАТО.

«Рівень співпраці Росії і НАТО незрівнянно вищий, аніж співпраці ніж НАТО та Україною, - заявив депутат, - Зокрема, Україна співпрацює в 4 комітетах Північноатлантичного альянсу з 39-ти існуючих, тоді як Росія - в 19-ти комітетах». Стецьків зауважив, що «Росія прагне - і робить все можливе для активної співпраці з НАТО в сфері новітніх технологій, зокрема - у виготовленні нових видів озброєння».

«Щоправда, у використанні військово-транспортної авіації силами НАТО Росія позаду України, - підкреслив Стецьків, - Ми давно вже співпрацюємо з НАТО в цій області, зокрема, це стосується перевезень різного військового спорядження».

На думку депутата, «намагання Росії стримати рух України у напрямку членства в НАТО та політика подвійних стандартів Кремля мають спонукати українську владу чітко визначитися з державною політикою і активніше рухатись в напрямку членства в НАТО».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.