Король Саудівської Аравії загрожує війною, якщо Ізраїль не припинить атаки на Ліван

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 25.07.2006 20:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=557

На Близькому Сході може розпочатися війна, якщо Ізраїль не припинить атакувати Ліван. Про це заявив у вівторок, 25 липня, король Саудівської Аравії Абдалла бен Абдель Азіз Аль Сауд.

Король Абдалла пообіцяв виділити 500 мільйонів доларів на післявоєнне відновлення Лівану. Монарх також обіцяє перевести 250 мільйонів доларів палестинцям

Саудівська Аравія виділить 750 млн доларів Лівану і Палестині.

"Якщо через Ізраїль мирні ініціативи з вирішення кризи не будуть втілені в життя, то іншого виходу, крім як почати регіональну війну, не буде", - сказав він.

"Якщо можливість мирного результату провалиться через ізраїльську зарозумілість, то єдиним варіантом залишиться війна", - більш різко формулює заяву король Саудівської Аравії.

Король Абдалла пообіцяв виділити 500 мільйонів доларів на післявоєнне відновлення Лівану. Монарх також обіцяє перевести 250 мільйонів доларів палестинцям.

Раніше монарх уже виділив 50 мільйонів доларів у якості екстреної гуманітарної допомоги Лівану. Організація ісламської співдружності (ОІС) і Організація Ісламська конференція (ОІК) закликали ісламський світ і керівників мусульманських країн брати приклад з короля Саудівської Аравії і надати ліванцям гуманітарну і моральну допомогу.

Сирія привела свої війська в стан підвищеної боєвої готовності, повідомляє глава ізраїльської військової розвідки генерал Амос Ядлін.

На думку розвідника, сирійці підвищили рівень боєздатності своїх військ, побоюючись можливого нападу з боку Ізраїлю.

Підтвердження цієї інформації з Дамаску поки немає.

Міністр оборони Ізраїлю Амір Перець вже не раз заявляв, що ЦАХАЛ не планує нанесення ударів по Сирії.

Як відомо, 23 липня один із сірійських міністрів заявив, що його країна втрутиться в конфлікт у сусідньому Лівані, якщо відчує загрозу з боку ізраїльських військ, які просувається всередину ліванської території.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.