Помер видатний журналіст, заступник голови партії «Україна Соборна»

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 29.03.2006 18:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=56

Після тривалої хвороби помер Борис Гривачевський - професійний український журналіст, заступник голови партії «Україна Соборна».

Після тривалої хвороби помер Борис Гривачевський

Борис Гривачевський народився 1953 року на Рівненщині, закінчив Київський університет імені Тараса Шевченка за фахом філолог української мови.

У 70-их роках викладав рідну мову в школах Київської області. 1978 року пішов у журналістику. Почав свою кар’єру на Українському республіканському радіо, у 90-их потрапив на телебачення: працював завідувачем редактора літературних програм на УТ. Був автором і ведучим програм "Дискусії лідерів", "Соловецький реквієм", циклу документальних фільмів "Україна нескорена", "Дзвони народної пам’яті".

1993 року випустив книгу "Листи з Соловків".

1998-2004 написав сценарії та зняв документальні фільми "Місце злочину - Сандормох", "Соловецький реквієм", "Визволення по-совіцьки", "І зорі вмивались сльозами", а також цикл із 10-ти відеофільмів "Свою Україну любіть. Шевченкіана".

Борис Гривачевський - заслужений журналіст України (1996), лауреат Міжнародної премії в галузі публіцистики ім. Д. Нитченка (Австралія, 2003).

Крім журналістської діяльності, Борис Гривачевський встиг зробити чимало й у політичному житті України.

1990 він брав участь у формуванні українського Руху на Українському радіо, учасник усіх акцій боротьби за незалежність України.

У 90-их роках Гривачевський був депутатом райради Деснянського району Києва.

Учасник всеукраїнських і міжнародних конференцій з проблеми визнання Голодомору в Україні 1923-33 р. геноцидом української нації. Член ради товариства "Меморіал" ім. В. Стуса.

З 2004 року Борис Гривачевський був членом оргкомітету зі створення політичної партії "Україна Соборна" (Блок Костенка і Плюща), з 2005 став заступником голови партії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.