Росія демонструє, що СОТ - для них не має значення

Автор/джерело -  © Reuters



Дата публiкацiї - 25.08.2008 14:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5649

Прем’єр-міністр РФ Володимир Путін вважає за краще заморозити виконання ряду угод, досягнутих в рамках вступу до Світової організації торгівлі.

"Ми пропонуємо продовжувати переговори в рамках робочої групи по приєднанню до СОТ, але по деяким угодам, які в даний час не відповідають інтересам Російської Федерації, інформувати партнерів про необхідність виходу з таких угод", - сказав Путін.

Росія п'ятнадцять років домагалася вступу у СОТ. Вона залишається єдиною найбільшою економічною державою за межами цієї організації.

Міністр торгівлі США Карлос Гутієррес сказав минулого тижня, що Росія ризикує так і не стати членом СОТ з-за військового конфлікту з Грузією.

"Президент кілька разів прямо заявляв: до цих пір Америка стояла на захисті інтересів Росії, коли справа стосувалася інтеграції цієї країни в світову спільноту. Ми включили Росію в "велику вісімку" найбільших індустріально розвинених країн. Ми вітали і всіляко підтримували прагнення Росії вступити до Світової організації торгівлі. Зараз Росія всім цим ризикує", - сказав глава Мінторгу США.

Державне РІА "Новості" посилається на слова першого зама Путіна Ігоря Шувалова, аналогічні за змістом заяві його керівника.

"Росія має намір повідомити ряд своїх партнерів по СОТ про вихід з угод, що суперечать її інтересам", - цитує агентство Шувалова.

"Ми маємо намір продовжити переговори по вступу (Росії) у СОТ, але мають намір вийти з ряду угод і проінформувати про це наших партнерів", - сказав Шувалов.

За його словами, мова йде про розриві угод, не вигідних зараз для Росії, а згодом, у разі вступу Росії у СОТ, можна повернутися до цього питання.

Від “Аратти”: Вочевидь, для тоталітарної Росії перемога у маленькій війні та анексія хоч невеличкої території - значно важливіші, ніж інтеграція у світові економічні структури.

Втім, СРСР - також не надто переймався гармонійними стосунками із світом. Як очевидно зараз, деякі громадяни СРСР цілком комфортно жили й без свободи та у повній ізоляції від світу. Напевно тому у Росії, серед найпопулярніших діячів, й нині Ленін і Сталін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.