Російський міністр доповів Путіну про уряд та хід відновлюваних робіт у майбутньому суб’єкті федерації

Автор/джерело -  © NEWSru



Дата публiкацiї - 25.08.2008 16:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5651

Міністр регіонального розвитку РФ Дмитро Козак рапортував Володимиру Путіну на засіданні президії уряду, що новий уряд Південної Осетії буде сформований в середині тижня.

Про це, за словами Козака, йому повідомило нинішнє керівництво республіки.

Раніше з проханням допомогти ЮО сформувати уряд до Путіна звертався глава МНС РФ Сергій Шойгу. Прем'єр обіцяв допомогти.

Доповідаючи про ситуацію в Південній Осетії, міністр пояснив, що формування уряду дозволить почати відновну роботу в плановому оперативному режимі. Нараз, нарік Козак, відновлювальні роботи стримує робота муніципальних органів влади.

На сьогоднішній день в аварійно-рятівних і відновлювальних роботах задіяно понад однієї тисячі осіб, сказав він, відзначивши, "це кількість ми істотно нарощуватимемо". "Кожен об'єкт буде обстежений", - завірив Козак.

За словами російського міністра, в даний час в більшості районів Південної Осетії відновлено енергопостачання, налагоджена робота аптек, поліклінік, "швидкої допомоги", станцій телефонного зв'язку, повністю відновлений мобільний зв'язок, працює пошта. "Налагоджений рух суспільного і міжміського транспорту", - відзначив Козак.

"До 1 вересня буде відкрито 16 шкіл, в тому числі 5 - в Цхинвалі", - завірив він. Крім того, продовжив глава Мінрегіонрозвитку, з 1 вересня в Південній Осетії почнуться заняття в уцілілих корпусах університету. Два уцілілі корпуси до цього часу будуть відремонтовані, а у випадку неналежного відновлення першого корпусу, заняття проводитимуться в школі номер 6, додав Козак.

Нагадаємо, 18 серпня президент Південної Осетії Едуард Кокойти, роздосадований бездіяльністю уряду невизнаної республіки підписав указ про його розпуск. Південноосетинський лідер відзначив, що новий уряд з'явиться не скоро. Кокойти розкритикував членів кабінету міністрів Південної Осетії за затягування питань по розподілу гуманітарної допомоги і неефективне виконання доручень.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Деждума РФ визнала незалежність самопроголошенних Абхазії та Південної Осетії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.