Росія знову починає погрожувати не тільки Україні, а й всьому світові

Автор/джерело -  © ВВС



Дата публiкацiї - 23.09.2008 13:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5778

Держсекретар США Кондоліза Райс підтвердила підтримку Вашингтоном євроатлантичних устремлінь України, зокрема її приєднання до НАТО. У Росіян - істерика.

Промовляючи після зустрічі з міністром закордонних справ України Володимиром Огризком у Нью-Йорку, де світові лідери збираються на засідання Генеральної Асамблеї ООН, пані Райс сказала, що США виступають за якнайшвидше надання Києву ПДЧ:

"Звісно, ми завжди підтримували і надалі підтримуватимемо євроатлантичні амбіції України, і наша позиція щодо надання Києву ПДЧ є абсолютно чіткою".

Тим часом постійний представник Росії при НАТО Дмітрій Рогозін знову назвав неприйнятним для Москви будь-яке поширення НАТО на схід:

"Якщо раптом у грудні Україну і Грузію приймуть у склад альянсу, скажімо, як країн-кандидатів, звісно наші натівські колеги мають розуміти, що навіть прохолодного миру з ними не буде, співпраці не буде.

Бо у світовій політиці є такі собі червоні лінії, які не можна переступати. Це - зона наших надзвичайно важливих національних інтересів.

Вступ України і Грузії до НАТО не додасть безпеки ані Україні, ані Грузії, ані НАТО, ані Росії".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.