КВУ вважає, що вибори можна провести і за старим законом

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 12.10.2008 23:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5912

Головне тепер - виділити кошти на проведення виборів, натомість відсутність поправок до виборчого законодавства не становитиме критичної загрози волевиявленню громадян.

Так вважає речник Комітету виборців України Олександр Черненко.

Позачергові вибори до Верховної Ради, згідно із законом, мали б відбуватися виключно після створення державного реєстру виборців.

Однак, в разі політичної волі партійних організацій провести такі вибори, вони можуть відбутися на тій самій базі, що й попередні, каже Олександр Черненко: «Згадаймо хоча б вибори київського мера, які так само за цим законом мали би відбутись за реєстром виборців, якого не було. Але нічого, всі на це очі заплющили, вибори провели, і ніхто з цього приводу нічого не оскаржував».

На думку експерта, ревізії підлягає й норма про пропорційне формування виборчих комісій з числа представників влади та опозиції, оскільки наразі такого розподілу вже нема.

Черненко спрогнозував, що ціла низка вад нинішнього виборчого законодавства дасть підстави незадоволеним підрахунком голосів учасникам перегонів оскаржувати ці результати в суді. Однак, судова тяганина, як прогнозує експерт, завершиться за два-три тижні і після нового року новий склад парламенту може стати до роботи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.