Гарячий чай робить людей добрішими

Автор/джерело -  © Korrespondent.net



Дата публiкацiї - 27.10.2008 10:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6015

Американські психологи з Єльського університету разом з колегами з університету штату Колорадо прийшли до висновку, що гарячий чай або кава здатні стимулювати людину на прояв позитивних емоцій.

Гарячий чай робить людей добрішими

У ході наукового дослідження вчені вибрали групу добровольців, які під час чаювання, а також розпиття гарячої й холодної кави, повинна була вивчити досьє незнайомих людей та скласти свою думку про них.

У результаті з'ясувалося, що ті учасники експерименту, які пили гарячий напій, бачили в незнайомій людині багато позитивних рис, у той час як ті, хто пив охолоджений чай або каву, сприймали незнайомих людей не так доброзичливо.

Інший експеримент, у ході якого також потрібно було дати характеристику незнайомим людям, тримаючи теплі або холодні грілки в руках, показав, що ті люди, які тримали в руках гарячі грілки були добріші, ніж ті, хто тримав холодні.

Фахівці думають, що інформація про фізичне тепло й емоційну теплоту обробляється в тій самій ділянці головного мозку. Тому щоб стати добріше людині буде достатньо прийняти гарячу ванну або ж випити чашку гарячого чаю.

Варто зазначити, що таким явищем учені пояснюють і древні традиції різних народів знайомитися й продовжувати знайомство за чашкою чаю, кави або іншого гарячого напою.

Раніше вчені з Південної Кореї, Німеччини та Японії довели, що кава здатна боротися зі стресом, викликаним нестачею сну.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.