Цінова війна. Космічні чиновники думають, що кияни їм мало платять

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 30.10.2008 14:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6048

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко вважає, що тарифи на житлово-комунальні послуги варто підвищити в 1,6 разів.

Про це він повідомив сьогодні під час сесії Київради.

"Тарифи є нижчими, ніж собівартість послуг, які виробляються… Підняття тарифів для юридичних осіб є обґрунтованим і обов'язковим. Це зменшить навантаження на населення", - зазначив Голубченко.

Він повідомив, що тарифи на комунальні послуги необхідно підвищити для однокімнатної квартири зі 147 до 178 грн, для двокімнатної з 268 грн до 338 грн, для трикімнатної – з 367 до 462 грн. Голубченко повідомив, що квартплату варто підвищити в 3 рази і вона становитиме від 2 до 6 грн за 1 кв м по різним будинкам.

За його словами, можна обмежитись 30%-им підвищенням тарифів на воду та водовідведення. Він повідомив, що незважаючи на підвищення тарифів, на наступний рік у бюджеті Києва необхідно передбачити 670 млн грн. на різницю в тарифах.

Голубченко підкреслив, що у разі підвищення вартості газу для України до ринкової, усі зазначені показники доведеться переглядати.

Від “Аратти”: те, що чиновницька братія під проводом Космоса оригінально рахує - для киян не новина.

Втім, наприклад, нам, як мешканцям столиці, вельми хотілося б почути від того ж пана Голубченка, наприклад, куди поділися наші гроші, які ми добросовісно сплатили за холодні батареї опалення? Адже, є очевидний факт: у багатьох будинках опалення включили щонайменше на 10 днів пізніше, за визначений термін (15 жовтня) і майже на місяць - від реальних погодних умов. При тому, наразі, далеко не всі кияни дочекалися централізованого тепла у свої оселі.

Або ж, якої якості подається у столичні помешкання питна вода? І чому при її кип'ятінні утворюються діоксини, якими, за наші кошти, чиновницька братія труїть населення?

Ми вже мовчимо про те, що мерії варто було б подумати не про те, як підвищувати тарифи за неіснуючі або неякісні послуги, а над тим, як компенсувати нам, справжнім господарям міста, наші моральні та матеріальні збитки. За невиконані чиновниками угоди. Згідно із ринковими законами, про які так полюбляють базікати на Хрещатику. Адже, за нехлюйство, за тими ж законами, - треба платити.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.