Цінова війна. Косміки дозволили киянам ще трохи покататися за старими цінами

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 31.10.2008 19:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6059

Комунальне підприємство “Київський метрополітен” прогнозує підвищення тарифів на проїзд в метро і наземному громадському транспорті в 3-4 рази до 1,5-2 гривні за поїздку з 4 листопада.

Про це журналістів повідомив начальник підприємства Петро Мірошников.

«Завтра (1 листопада) будуть опубліковані розпорядження (Київської міської державної адміністрації про підвищення тарифів) і нові тарифи вступлять в силу з 4 листопада», - сказав він.

За його словами, дата набуття чинності нових тарифів пов’язана виключно з датою публікації розпоряджень.

Разом з тим йому важко відповісти на питання, чи перенесеться підвищення з 4 листопада на інший день у випадку, якщо розпорядження будуть опубліковані не 1 листопада, а пізніше. Мірошників підкреслив, що, не дивлячись на підвищення тарифів, метрополітен в будь-якому разі залишиться збитковим підприємством, але масштаб збитковості зменшиться у декілька разів і міському бюджету стане легше компенсувати метрополітену ці збитки.

Разом з тим, начальник Головного управління цінової політики міськадміністрації Василь Яструбинський також повідомив, що тарифи не можуть підвищитися з 1 листопада. «Це (публікація розпоряджень) може бути і у понеділок, і в будь-який інший день в наступному тижні (3-9 листопада)», - відзначив він.

Він також підкреслив, що дата підвищення стане відома після публікації.

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація заявляє про підвищення тарифів на проїзд в наземному громадському транспорту і в метро в 3-4 рази до 1,5-2 гривень за поїздку з 1 листопада.

Раніше Київська міська рада рекомендувала Київській міській державній адміністрації встановити граничну вартість проїзних квитків для проїзду в метро і наземному громадському транспорті 60-799 гривень залежно від їх терміну дії.

АМКУ заборонив підвищувати тарифи на проїзд, зажадавши від мерії економічного обгрунтування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.