Турчинов вважає, що Президент зрадив Україну

Автор/джерело -  © "Аратта-Україна"



Дата публiкацiї - 3.08.2006 14:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=608

Один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов уважає рішення Президента України про висування кандидатури Віктора Януковича на пост глави уряду "зрадництвом".

В ексклюзивному інтерв'ю кореспондентові ЛІГАБізнесІнформ Турчинов повідомив, що, приймаючи це рішення, Віктор Ющенко "зрадив тих, хто повірив у нього, голосуючи на виборах", а також тих, хто сподівався на перемогу демократії і європейського вибору в Україні.

Народний депутат прогнозує, що Президент першим відчує на собі проблемність цього рішення. При цьому, він нагадав позицію БЮТ про те, що у випадку внесення кандидатури Януковича на посаду Прем'єр-міністра у Верховну Раду партія переходить у системну опозицію. При цьому БЮТ звертається до усіх, хто розділяє ці погляди, із закликом об'єднати сили, - відзначив О.Турчинов.

Коментуючи інформацію про можливість створення міжфракційного опозиційного об'єднання в парламенті, парламентарій повідомив, що БЮТ підтримує цю ідею. За його словами, у такий спосіб можна створити парламентську опозицію, що працює за європейськими стандартами. Фракція БЮТ уже погодила позиції з цього питання з низкою депутатів із фракції "Наша Україна" і сьогодні збирається оприлюднити відповідну заяву.

О.Турчинов уважає, що "та химера, що була створена в цю ніч, не має перспектив - такий політичний коктейль буде погано впливати на шлунки тих, хто буде його вживати".

Нагадаємо, сьогодні Президент В.Ющенко в прямому ефірі українських телеканалів заявив, що подасть кандидатуру В.Януковича на посаду Прем'єр-міністра України. Голосування у Верховній Раді по цьому питанню намічене на 16:00.

На тлі цих подій представник фракції "Наша Україна" Микола Катеринчук повідомив про намір створити міжфракційне об'єднання, яке "дозволить вести системну опозиційну боротьбу".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.