Кременчук нарешті позбувся Леніна

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 24.11.2008 22:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6162

У Кременчуці (Полтавська обл.) невідомі повністю розбили пам`ятник Володимиру Леніну на проспекті Полтавському.

Про це повідомили в Центрі зв`язків з громадськістю Головного управління МВС України в Полтавській області.

Скульптуру пошкоджено в період з 17-00 до 17-45 23 листопада цього року, - зазначено з цього приводу в міліцейському зведенні.

«Співробітників міліції, які виїхали на місце події, приголомшила картина. Монумент заввишки 3,5 м, вилитий з монолітного бетону і забарвлений під колір бронзи, не просто містив механічні пошкодження: фігура батька пролетаріату була жорстоко розбита. Пошкоджені частини знаходилися неподалік від пам`ятника», – сказали в ЦГЗ.

«Фактично у скульптури немає голови й сама скульптура розбита», - так прокоментувала зміст написаного в оперативному зведенні прес-секретар міського управління внутрішніх справ Анна Волювач.

Фахівець центру відзначив, що дана споруда не представляє культурної цінності, проте є історичною спадщиною і символом комуністичної ідеології.
За даним фактом здійснюється перевірка.

За останній рік це вже другий акт вандалізму проявлений до цієї скульптури. Першого разу, що стався три місяці тому, невідомі пошкодили голову пам’ятника, через що її довелося замінити на нову. Відомо, що минулого разу ремонт вождя світового пролетаріату обійшовся бюджету міста у 30 тисяч гривень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.