Українська армія зробить КРАЗ основним автомобілем

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 4.12.2008 03:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6222

У 2009 році Збройні сили України планують купити 1000 автомобілів виробництва Кременчуцького автомобільного заводу.

У 2007 році військове відомство України через ресурсний дефіцит придбало лише 50 автомобілів, але в 2009 цю цифру планується збільшити майже в 20 разів, з урахуванням того, що "на Україні є можливість виробляти автомобілі, які б забезпечували боєздатність Збройних сил", повідомляє прес-служба холдингової компанії "Автокраз" з посиланням на начальника Генштабу української армії генерала Сергія Кириченка.

Сергій Кириченко відзначив під час відвідин підприємства 27 листопада, що крім нових літаків, кораблів, систем забезпечення радіолокації, артилерійських і ракетних установок, новітнього зв'язку і систем управління, потрібний ще і базовий автомобіль, здатний виконувати поставлене завдання. І, як головна кандидатура на цю роль, українські військові розглядають КРАЗ - машину власного виробництва.

Сергій Киріченко дав високу оцінку вітчизняному автомобілю КРАЗ. Зокрема, він відзначив: “Ми отримали чудову можливість подивитися на досягнення українського виробництва, виробництва високого рівня, якому можуть позаздрити багато розвинених країн світу.”

Згідно з офіційними даними, в Збройних силах України сьогодні налічується близько 4,5 тисяч автомобілів сімейства КРАЗ. Проте в основному це старі машини, які значно поступаються новим зразкам. Сучасні усюдиходи КРАЗ колісної формули 4х4 і 6х6 володіють високою прохідністю і здатні легко долати перешкоди, чим заслужили захоплені відгуки командного складу української армії.

Холдингову компанію «Автокраз» відвідали начальник Генерального штабу - Головнокомандуючий Збройних Сил України генерал армії Сергій Кириченко, командувач сухопутними військами Збройних Сил України генерал-полковник Іван Свида, командувач сил підтримки Збройних сил України генерал-лейтенант Станіслав Трегубенко, начальник Центрального Автомобільного управління озброєння Головного Управління логістики Командування сил підтримки Збройних Сил України полковник Микола Мрачко та група генералів і офіцерів Генерального штабу.

Холдингова компанія «Автокраз», в 2006 році зайняла перше місце в українському рейтингу "ТОП-100. Найдинамічніші компанії", сьогодні постачає свою продукцію не тільки на вітчизняний, але і на зарубіжний ринок. Зокрема, в 2004 році компанія уклала контракт на постачання 2200 машин до Іраку.

КРАЗ-6322. Автомобіль з колісною формулою 6х6, який заслужив визнання військових багатьох країн світу. Навантажте на нього 13 т вантажу, і автомобіль доставить його через будь-яке бездоріжжя завдяки 330 сильному двигуну, 8-ступінчастій КПП, широкопрофільним шинам 1300-530х533, оригінальній системі забезпечення двигуна повітрям. Лебідка із зусиллям на тросі 12 т - виручить вантажівку з будь-якої біди. Автомобіль може буксирувати причіп вагою до 30 т, літак по аеродрому вагою до 75 т. Подоланний брід - 1.2 м, максимальний підйом - 58%.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.