Романтичні комедії руйнують особисте життя глядачів

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 16.12.2008 20:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6314

Романтичні комедії і мелодрами створюють нереалістичне уявлення про відносини, що може зруйнувати любов у реальному житті, стверджують вчені з Единбурзького університету.

Дослідження: Романтичні комедії руйнують особисте життя глядачів

Мелодрами не лише змушують людей бачити у своїх партнерах голлівудських ідеалів, але і провокують на невірні вчинки. Зокрема, вчені стверджують, що любителі таких фільмів, як “Вам лист” або “Обережно! Двері закриваються” нерідко керуються в особистих стосунках ідеями фаталізму і ніколи не беруть ініціативу на себе, навіть якщо це необхідно.

Зайва віра в неправдоподібні хеппі-енди, вигадані сюжетні лінії і помилкову філософію, навіяну романтичними фільмами, часто призводить до руйнування стосунків у реальному житті, пише The Daily Telegraph.

Проблеми можуть виникати і у тих любителів мелодрам, які під впливом кіно створюють собі вигаданий ідеал, а потім намагаються всіх своїх партнерів переробити за цим зразком.

Вчені також переконалися у тому, що шанувальники романтичних фільмів частіше за інших зіштовхуються із серйозними розчаруваннями, впоратися з якими буває дуже важко, а іноді і зовсім неможливо.

Під час дослідження вчені проаналізували 40 картин, що вийшли на екрани у період з 1995 по 2005. Фахівці використовували також відповіді декількох сотень осіб, що описали у спеціальних анкетах свої сподівання і переконання, пов’язані з особистим життям.

Зазначимо, що кожен п’ятий українець любить дивитися мелодрами. Дивитися комедії в Україні полюбляє 27% громадян.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.