Уряд пропонує скасувати малоефективні податки

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 22.12.2008 16:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6356

Уряд у проекті Державного бюджету на 2009 рік пропонує скасувати низку малоефективних податків та зборів, які діють на території України.

Про це повідомив Перший віце-прем’єр-міністр України Олександр Турчинов.

За його словами, згідно з пропозицією Уряду пропонується скасувати такі загальнодержавні податки, як: податок на промисел; фіксований податок на доходи фізичних осіб від заняття
підприємницькою діяльністю; збір до Фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення; збір до Державного інноваційного фонду.

За словами Першого віце-прем’єр-міністра України Олександра Турчинова, усі вищезазначені податки та збори є малоефективними для бюджету та обтяжливими в адмініструванні.

Окрім того Уряд пропонує скасувати як малоефективні такі місцеві податки і збори, як: за участь у бігах на іподромі; за виграш на бігах на іподромі; з осіб, які беруть участь у грі на тоталізаторі на іподромі; за видачу ордера на квартиру; з власників собак; за право використання місцевої символіки; за проведення місцевих аукціонів, конкурсного розпродажу і лотерей; курортний збір; збір за видачу дозволу на розміщення об'єктів торгівлі та сфери послуг, а також комунальний податок.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.