Закарпатських дітей навчали рекламувати туристичний потенціал свого краю

Автор/джерело -  © «Західна iнформаційна корпорація»



Дата публiкацiї - 8.08.2006 13:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=636

Сценарії рекламних роликів про туристичну привабливість власного регіону вчилися створювати вихованці дитячого екологічного табору «Школа життя», що тривав протягом двох тижнів у селі Стужиця Великоберезнянського району Закарпатської області.

Про це повідомив 8 серпня директор Благодійного фонду «Європейський дім», що виконує проект екологічного табору, Валентин Волошин.

Фінансові витрати табору взяв на себе Швейцарсько-український проект розвитку лісового господарства в Закарпатті FORZA. Серед напрямів проекту є й соціальний, тому частина роботи спрямована на підтримку села та пошук можливостей для його розвитку. Зокрема, юних мешканців сіл у літньому таборі «Школа життя» навчають елементам маркетингу для використання природних багатств довкілля та розвитку т.зв. сільського зеленого туризму. Табір «Школа життя» відбувається вже втретє.

Цього разу зміна пройшла під назвою «Знімальний майданчик»: діти готували сценарії і самостійно розігрували «ролики» про туристичні принади рідної місцевості, які мали б привабити туристів. У кінці відпочинку два загони спільними зусиллями готували також сценарій майбутнього фільму про життя їхнього табору.

Директор табору, психолог Надія Добош зауважила: «Ми навчаємо дітей не чекати лише команди, а бути відповідальними і вміти приймати власні рішення». Обов’язковими у програмі табору є командні ігри, психологічні вправи, а також дводенний похід на гору Кремінець, вершина якої є стиком трьох кордонів – польського, словацького й українського.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.