Житомирщина береться за розвиток туризму

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.02.2009 13:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6612

30 січня відбулося перше в цьому році засідання громадської колегії при житомирській обласній державній адміністрації. Було розглянуто питання розвитку туризму на Житомирщині.

смт.Чуднів

«Сфера туризму підтримує майже 50 суміжних галузей та створює додаткові робочі місця. Один турист дає роботу 10 особам. Створення одного робочого місця в туристичній галузі в 20 разів дешевше, аніж у промисловості. Місцеві адміністрації повинні стимулювати вкладання коштів у туристичну галузь, створюючи сприятливі умови для діяльності відповідних підприємств і організацій», - наголосив заступник голови облдержадміністрації Ігор Орлов, відкриваючи засідання колегії, повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Житомирська область має потужний потенціал для розвитку ділового (конференції, семінари, виставки) та культурного туризму. Крім вигідного географічного положення, область має належний рівень розвитку транспортних терміналів, велику кількість пам’яток архітектури різних епох та стилів, розвинуті мистецькі осередки.

Особливого значення набуває популяризація туристичного потенціалу області в контексті підготовки до Євро-2012.

Разом з тим, швидкому розвитку туризму на Житомирщині значною мірою перешкоджає відсутність достатньої матеріально-технічної бази для прийому та обслуговування туристів: готельно-ресторанне господарство не має достатньої потужності і не забезпечене сучасним обладнанням. Також не приваблює туристів і занедбаний стан багатьох історичних пам’яток та архітектурних об’єктів, недостатній благоустрій транспортних комунікацій як у самих туристських районах, так і на під’їзних шляхах до них.

Для розвитку туризму на Житомирщині громадська колегія, зокрема, рекомендувала:

створити у найбільших містах області мережу туристично-інформаційних центрів;

забезпечити встановлення покажчиків туристичних маршрутів, пам’яток історії, архітектури, об’єктів туристичної атракції;

збільшити мережу туристичних гуртків в позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладах.

Довідково:

Станом на 1 січня 2009 туристичну інфраструктуру області складають:

- 67 туристичних підприємств;
- 35 готелів та місць для тимчасового проживання;
- 6 санаторно-курортних закладів;
- 10 дитячих стаціонарних оздоровчих таборів;
- 254 підприємства громадського харчування.

За 9 місяців 2008 року обсяг наданих туристичних послуг в області склав 23 млн.грн., сплачено 540 тис.грн. податків до обласного бюджету.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.