У Луцьку вшанували пам’ять генерала Карпухіна, який штурмував палац Аміна в 1979-му

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.02.2009 03:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6664

10 лютого у Луцьку сьогодні відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки воїну-інтернаціоналісту, Герою Радянського Союзу, одному з командирів легендарної групи “Альфа”, генерал-майору Віктору Карпухіну.

Віктор Карпухін

Дошка встановлена з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав за ініціативи воїнів-інтернаціоналістів Волині та Міжнародної асоціації ветеранів підрозділів "Альфа" на вул. Воїнів-інтернаціоналістів, 1, пловідомляє УНІАН.

У церемонії відкриття пам`ятного знаку взяли участь голова облдержадміністрації Микола РОМАНЮК, представники обласної та Луцької міської рад, голова обласного відділення міжнародної асоціації ветеранів "Альфа" Борис БІЛЮГА, учасники бойових дій в Афганістані, громадськість міста. Почесними гостями також були і представники з Києва та Російської Федерації.

Пам`ять В.Карпухіна вшанували хвилиною мовчання та військовим салютом. Настоятель Свято-Покровського Храму отець Михаїл відслужив поминальну службу та освятив меморіальну дошку. Потому відбулося покладання квітів до пам`ятника загиблим воїнам на Меморіалі Слави та огляд експозиції у краєзнавчому музеї міста Луцька.

Віктор Карпухін - Герой Радянського Союзу, генерал-майор, командир підгрупи спеціального підрозділу "Грім" Групи "А" ("Альфа") 7-го Управління КДБ СРСР у спецоперації "Шторм-333" (штурм палацу "Тадж-Бек" - резиденції глави Афганістану Хафізулли Аміну в Кабулі 27 грудня 1979 року, з чого, власне, і розпочалася Афганська кампанія СРСР, яка тривала майже 10 років).

Народився 27 жовтня 1947 року в місті Луцьк Волинської області в родині військовослужбовця. Помер 24 березня 2003 року. Похований в Москві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.