Все проп’ємо, а флот - не зганьбимо! Вищі морські офіцери РФ продавали бомби і ракети

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 26.03.2009 16:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6914

У Росії вибухнув черговий корупційний скандал: вищі офіцери ВМФ привласнили державні кошти та й продавали “утилізовану” зброю братньому Китаю.

До спроби контрабанди з Росії до Китаю протичовнових ракет і авіабомб причетнанизка вищих офіцерів ВМФ Росії. До такого висновку прийшли слідчі, що займаються справою про незаконний вивіз боєприпасів за межі країни.

Керівник Військового слідчого управління СКП РФ Олександр Сорочкин заявив, що проводиться виїмка документів у справі про контрабанду, слідчі допитують підозрюваних. Чи проводилися затримання в рамках цієї справи, поки не уточнюється.

Про спробу незаконного вивозу боєприпасів стало відомо в кінці лютого 2009 року. Тоді повідомлялося, що група військовослужбовців ВМФ спільно з декількома комерсантами намагалася вивезти на територію Таджикистану 30 протичовнових ракет і 200 авіабомб ( за іншими даними - з територій військової бази РФ - Аратта.). Згодом було встановлено, що боєприпаси призначалися, імовірно, для продажу до Китаю.

За уточненими даними, зловмисники намагалися вивезти бомби і ракети по залізниці. За версією слідства, ряд високопоставлених офіцерів ВМФ РФ допомогли перерахувати на рахунки однієї з фірм більше 1,6 мільйонів рублів, як оплату за утилізацію 200 протичовнових авіабомб. Насправді бомби знищені не були, проте документи про їхню утилізацію були підписані. Те ж саме трапилося і з 30 ракетами: по документах вони були розібрані, проте насправді знаходилися в робочому стані.

Згодом боєприпаси доставили на територію однієї з військових частин, звідки під виглядом кольорового металу намагалися вивезти за межі країни.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.