Янукович завершив візит в Росію і відбув до Криму

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 16.08.2006 23:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=714

Прем’єр-міністр України Віктор Янукович завершив візит в Російську Федерацію і відбув до Криму. Наприкінці візиту він поспілкувався наодинці з Путіним.

Віктор Янукович провів зустрічі зі своїм російським колегою Михайлом Фрадковим

Під час дводенного візиту український прем’єр провів зустрічі зі своїм російським колегою Михайлом Фрадковим, президентом Узбекистану Ісламом Каримовим і взяв участь у ряді заходів неформального саміту президентів країн Євразійської економічної співдружності.

Янукович нібито домовився про ціну на газ із Росією

Урядові делегації України і Росії визначили цінові параметри на газ до кінця нинішнього року, а також на 2007 рік, заявив український прем'єр Віктор Янукович після переговорів з російським колегою Михайлом Фрадковим в Сочі.

"Визначені цінові параметри до кінця 2006 року і на 2007 рік, вони узгоджені. Ціни будуть ринковими, але механізм формування цін буде прозорим, і вони відповідатимуть рівню економічних відносин між Україною і Росією", - сказав Янукович на сумісній з Фрадковим зустрічі з журналістами в середу в Сочі за підсумками переговорів, що відбулися.

Янукович не назвав ціну газу, відзначивши, що сторони повідомлять про це пізніше.

При цьому Янукович не прогнозує різких стрибків ціни в 2007 році, не дивлячись на те, що остаточно це питання вирішуватиметься лише в листопаді або грудні. "Ми зараз не знаємо, як складуться ціни на світовому ринку і до грудня, можливо, в листопаді, уявлятимемо, як складуться ціни на 2007 рік (на газ для України)", - сказав Янукович.

За його словами, зараз звучать вислови про можливі ціни на газ наступного року 150-230 доларів за тисячу кубометрів. "Ми вважаємо, що ніяких різких стрибків цін на газ не буде, - підкреслив прем'єр. - В ході переговорів я не відчув, щоб наші партнери нагнітали ситуацію".

Він також вважає, що ціна на російський газ до кінця нинішнього року не підніметься вище 95 доларів за тисячу кубометрів. У відповідь на питання про можливість зниження ціни газу в нинішньому році Янукович сказав: "Все може бути".

Крім того, за словами прем'єра України, досягнута домовленість про заповнення українських сховищ. Кожну добу закачуватиметься 130 млн кубометрів газу.

Тет-а-тет з Путіним

Віктор Янукович під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним обговорив підсумки міжурядових україно-російських переговорів.

"Зустріч відбулася у форматі "тет-а-тет" і тривала близько години", - повідомив Янукович на прес-конференції у середу, 16 серпня, у Сімферополі.

Прем’єр-міністр відзначив, що зустрічався з російським президентом і в більш широкому форматі - у рамках загальної зустрічі учасників самміту ЄврАзЕС.

Янукович підкреслив, що в ході зустрічі сторони торкнулися найбільш гострих питань з тих, котрі піднімалися на міжурядових переговорах у середу в Сочі.

"Прем’єр-міністр Росії Михайло Фрадков доповів Володимиру Путіну про підсумки засідання, які обговорювалися питання, і які, на наш погляд, залишилися питання, які можливо привернуть увагу президента Росії", - повідомив керівник уряду.

Сьогодні увечері український прем’єр планував зустрітися в Криму з Президентом України Віктором Ющенком.

За матеріалами інтернет-видань


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.