33 речі, які потрібно зробити до того, як вам виповниться 10 років

Автор/джерело -  © “Час і Події”



Дата публiкацiї - 26.05.2009 19:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7268

Чи Встигли ваші діти зробити 33 речі, які потрібно зробити до того, як сповниться 10? Чи побудували вони замок з піску? Чи створили парфуми з пелюсток квітки? Чи зліпили скульптуру з глини? Ні?

Проведене нами дослідження показує, що, швидше за все, ви відповіли НІ. У цьому віці більшість дітей проводить вільний час перед екраном телевізора або за комп'ютерною грою. Діти перестали займатися тим, чим годинами насолоджувалися їх батьки, коли самі були дітьми, і що є незамінним досвідом для розвитку кожної людини.

Згідно з результатами дослідження, більшість дітей (72%) вважають за краще не брати участі в іграх, в яких можна забруднитися, тому що бояться, що потім їх лаятимуть батьки. Але бруднитися - це природно. Ми вчимося, ростемо і розвиваємося, не боячись забруднитись.

Саме тому ми cклали список із 33 речей, які потрібно зробити до того, як вам сповниться 10. І, хоча це лише ігри, вони - частина розвитку і набуття досвіду. Тому - чому б не забруднитися і не спробувати якісь з цих речей?

Скотитися із трав'яної гірки.
Зліпити пиріжок з грязюки.
Побудувати замок з піску.
Залізти на дерево.
Намалювати картину фарбами без пензлика - просто долонями і ступнями.
Розмалювати своє обличчя.
Повалятися на снігу, розмахуючи руками і ногами.
Проїхати на велосипеді по брудній калюжі.
Поліпити щось із тіста собі на втіху
Переночувати в саду просто в наметі.

А ще потрібно зібрати жаб'ячу ікру, створити парфуми з пелюсток квітки, виростити салат на підвіконні, зробити маску з пап'є-маше, побудувати в саду курінь, організувати пікнік для своїх іграшок, погратись з друзями в піску, спробувати випекти хліб, зліпити скульптуру з глини, пограти в гру, коли різні предмети ховаються в різних місцях, зробити торт, погодувати тварин на фермі, позбирати суниці, покидати палички у воду, навчитися розрізняти п'ять видів птахів, знайти черв'яків, зробити повітряного змія і пустити його, виростити дерево, побудувати гніздо з прутиків і трави, знайти десять різних листків у парку, приготувати і принести сніданок в ліжко своїм батькам, влаштувати штурм у власному саду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.