У Київській області упіймали сексуального маніяка

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 1.06.2009 15:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7299

Затриманого в Київській області 35-річного маніяка викрито у скоєнні 11 зґвалтувань і вбивств жінок, його перевіряють щодо причетності ще до 30 злочинів.

Як розповів у понеділок на прес-конференції в Києві заступник міністра внутрішніх справ України Володимир Євдокимов, минулої п'ятниці міліція затримала мешканця Київської області, раніше судимого за пограбування жінки в Києві, якого умовно достроково звільнили через рік.

"Його викрито у скоєнні 11 вбивств на території Київської області з 2006 по 2009 рік. Зараз проводиться активна слідча робота щодо перевірки його причетності ще до 30 злочинів", - розповів Євдокимов.

Він зазначив, що стосовно причетності цієї людини ще до 30 злочинів, серед яких зґвалтування, пограбування, у міліції є 90%-а впевненість. "Ще більше сотні злочинів будуть відпрацьовуватись", - додав Євдокимов.

Затриманий протягом 3,5 років ґвалтував і убивав жінок, причому вбивство здійснював у тому випадку, якщо жертва насильства бачила його обличчя. При цьому серед жертв маніяка були як молоді, так і літні жінки.

За словами Євдокимова, двоє з тих жінок, яких зґвалтував маніяк, але залишилися живі, його впізнали.

Євдокимов акцентував увагу на тому, що в даному випадку міліція не притягала до відповідальності жодної невинної людини і не намагалася працювати на показники.

Крім того, говорячи про роботу, яка передувала затриманню маніяка, заступник міністра підкреслив, що було перевірено на причетність цих злочинів більше 10 тис. осіб, взято більше 600 зборів крові, перевірено сотні автомобілів.

Також Євдокимов зазначив, що затриманий у Київській області маніяк, як і всі маніяки, характеризувався за місцем проживання позитивно, у нього була сім'я, за словами мешканців будинку, він був хорошим сусідом.

Відповідаючи на питання, чи осудна ця людина, Євдокимов сказав: "На мій погляд, осудна, але це покаже експертиза".

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, який був на прес-конференції, зазначив, що затримання цієї людини стало завершенням багаторічної складної роботи практично всіх підрозділів міліції Київської області і частково Києва. "Ми можемо впевнено говорити, що роботу успішно завершено", - підкреслив глава МВС.

"Психологічна карта затриманого свідчить, що ми маємо справу з сексуальним маніяком, який би не зупинився", - зазначив глава МВС. При цьому Луценко підкреслив, що в даному випадку міліція працювала не "по старому" і свідчень ні з кого не вибивала. "Мова йде про інтелектуальну аналітичну роботу", - запевнив він.

При цьому глава МВС висловив подяку всім міліціонерам, причетним до розкриття цих злочинів і затримання маніяка, і вручив нагороди найкращим із них.

Водночас, він не виключив, що, швидше за все, під час службової перевірки виявлять приховані злочини та "недобросовісність виконання міліціонерами поставлених завдань".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.