Активістами збереження Києва був захоплений земснаряд на Жуковому острові

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.06.2009 00:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7330

О 10.00 4 червня 2009 року активістами ініціативи “Збережи Старий Київ” було захоплено земснаряд, яким незаконно здійснювався намив піску на озері на території Жукового острова в Києві. Роботу земснаряду заблоковано.

Активістами збереження Києва був захоплений земснаряд на Жуковому острові

На даний момент активісти знаходяться на самому земснаряді в знак протесту проти руйнування природнього середовища в заказнику, оскільки влада пасивно ставиться до звернень громадян щодо незаконної роботи земснарядів на озерах заказника, чим опосередковано спричинила вбивство людини.

Акція приурочена до сумної дати - 9 днів з дня смерті одного з захисників Жукового острова. 26 квітня було жорстоко вбито Олексія Гончарова - людину, яка намагалася законними шляхами перешкодити видобуванню піску і нищенню природи на Жуковому острові.

Міліція відстоює версію побутового вбивства. Свідки стверджують - вбитому пенсіонерові неодноразово погрожували розправою.

Незважаючи на факт вбивства громадянина, який боровся з нелегальним видобутком піску, незаконні земснаряди на озерах і далі продовжують працювати. Міліція припинила роботу лише одного з земснарядів, біля якого відбувся злочин, інші ж діють і зараз.

Активісти самостійно блокували роботу земснаряду і закликають ЗМІ висвітлити події, що відбуваються на Жуковому острові, та вимагають:

- від природохоронної прокуратури, міліції та державної екологічної інспекції: негайно зупинити видобування та намиви піску на Жуковому острові та в інших місцях, де це відбувається незаконно - зокрема, в прилеглій акваторії Дніпра;

- від Київради: припинити нищення заказинка “Острів Жуків”, скасувати рішення Київради від 22 серпня 2007 No.162/1996 “Про питання створення ландшафтного заказника “Жуків острів”, яким його площа була обмежена 196 гектарами, чим зменшила площу заказника, створеного у 1999 році в 9 разів, скасувати всі землевідведення в межах заказника;

- від мілції: об'єктивно та неупереджено розслідувати справу по вбивству Олександра Гончарова та якнайскоріше доставити до суду винних у вбивстві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.