Щоб не було сумнівів. Дивовижні співпадіння тривають

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.07.2009 22:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7657

Кремль підкріпив пастирський візит імперського попа дипломатичним демаршем.

29 липня Посол України в Москві Констянтин Гріщенко був запрошений в МЗС Росії, де відбулася його бесіда із статс-секретарем - заступником Міністра закордонних справ Російської Федерації Григорій Карасиним.

Про це повідомив МЗС Росії.

Послові України було зроблено уявлення у зв'язку з недружніми діями українських властей відносно двох дипломатичних представників Росії на Україні: Генерального консула в Одесі і старшого радника російського Посольства, яким було запропоновано завершити свою місію на Україні.

Попри те, що рішення стосовно Генерального консула Росії українська сторона «призупинила», російська сторона розцінює акцію офіційного Києва як відверто антиросійський крок, що завдає шкоди розвитку стосунків між Росією і Україною.

Було відмічено, що подібні провокаційні дії української сторони відносно згаданих російських дипломатів не можуть залишитися без у відповіді.

Послові України було повідомлено, що російська сторона пропонує українській стороні достроково завершити місію Генерального консула України в Санкт-Петербурзі і одного з радників Посольства України в Москві. При цьому вирішення російської сторони відносно Генерального консула України в Санкт-Петербурзі з урахуванням принципу взаємності також буде призупинено.

Українська сторона була завчасно попереджена по дипломатичних каналах про відповідальність за негативні наслідки подібних недружніх по відношенню до Росії дій офіційного Києва.

При цьому російська сторона знов підкреслює зацікавленість в розвитку стосунків співпраці і добросусідства з Україною, в чому зацікавлені народи наших двох країн.

Як загальновідомо йшлося про генконсула Росії в Одесі Олександра Грачова та радника російського посольства Володимира Лисенка, який працює в Севастополі. Обидва, перебуваючи в Україні, здобули скандальну славу.

Зокрема, Грачов відповідав за так звану підтримку "співвітчизників", тобто, кажучи зрозумілою мовою, надавав фінансову підтримку антиукраїнським діячам різного пошибу. За ці гроші, так звані патріоти-соотєчєственікі, били та вбивали українців, які не бажали бути совками.

Лисенко ж відповідав за координацію діяльності ЧФ РФ. Про те, як він це здійснював, можна судити із його слів, сказаних нещодавно на святкуваннях ВМФ РФ. Лисенко заявив, що Росія може вийти з угоди про статус Криму, якщо українське керівництво продовжить тиск на Чорноморський флот. Згодом, у російському диппредставництві спростували інформацію про те, що один з дипломатів зробив таку заяву, але, як кажуть, слів із пісні не викинеш.

Свої слова російський дипломат підтверджував і конкретними справами. Чого варті нещодавні дефіле російських ракет по густонаселеному місту чи традиційні шоу із бронетехікою у Севастополі. Та хіба ж перерахуєш усі російські провокаці, які в цьому місті відбуваються постійно?

До речі, сувора й справедлива патріотична українська влада не збиралася висилати російських дипломатів, які відзначилися неабияким внеском у споконвічну дружбу двох великих народів-братів. Просто в них закінчився термін, визначений акредитацією.

Проте, у Москві навіть це використали у загальному руслі антиукраїнських провокацій. До пастирського візиту.

Так що не попом єдиним сильна Московія.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.