Війна у Грузії. У Кремлі готують бліцкриг

Автор/джерело -  © NEWSru



Дата публiкацiї - 4.08.2009 21:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7719

Збройніі сили Росії, дислоковані в Кавказькому регіоні, без додаткового посилення “присічуть у зародку” будь-яку можливу агресію режиму Саакашвілі проти Південної Осетії.

Про це заявив у вівторок представник Міноборони РФ.

"Наші війська, дислоковані на Кавказі, не допустять повторення подій серпня минулого року, коли в результаті озброєного нападу Грузії на Південну Осетію були багато жертв серед південноосетінського населення і російських миротворців. Якщо режим Саакашвілі зважиться повторити торішню авантюру, то наша 4-а військова база і прикордонники в Південній Осетії у взаємодії з авіаційним угрупуванням Північнокавказького військового округу присічуть у зародку цю агресію і розгромлять грузинську армію ще на підступах до югоосетінського кордону", - сказав російський військовий.

Джерело підкреслило, що це завдання "виконуватиметься наявними силами і засобами, ніякого додаткового посилення бойового і чисельного складу сухопутного і авіаційного угрупувань російських військ на Кавказі для цього не потрібне".


Коментуючи заяву офіційного представника МЗС Андрія Нестеренко про посилення боєготовності російських військ в Південній Осетії у зв’язку з провокаціями з грузинської сторони, представник Міноборони повідомив, що в 4-ій російській військовій базі в республіці "посилений режим несення служби і збільшений склад чергових змін, а в 4-му командуванні ВВС і ППО (штаб - у Ростові-на-Дону) посилені чергові сили, тобто збільшена кількість екіпажів, готових до негайного зльоту для виконання бойових завдань".

"Наші війська на Кавказі готові забезпечити безпеку Південної Осетії, але можливі боєзіткнення з грузинською армією - це не наш вибір", - підкреслив військовий посадовець.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.