Шахраї програли хакерам

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 6.08.2009 13:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7734

Шахраї вирішили пограбувати хакерів. В холі будівлі, де проходила щорічна конференція фахівців у сфері комп’ютерної безпеки Defcon, зловмисники встановили фальшивий банкомат.

На конференцію з'їхалися більше 8 тисяч хакерів з усього світу. Учасники звернули увагу на підозрілий банкомат, встановлений поза камерами відеоспостереження. Один з відвідувачів посвітив ліхтариком крізь темний пластик банкомату та побачив, що там стоїть звичайний персональний комп'ютер.

Учасники Defcon також помітили, що корпус підозрілого банкомату не мав жодних пізнавальних знаків і торгових марок, а колір підсвічування екрану відрізнявся від звичного.

Як з'ясувалося пізніше, пристрій, що складався зі звичайного комп'ютера та скіммера (дозволяє зчитувати інформацію з магнітної стрічки пластикових карт, і дозволяє відстежити PIN-код), виявився грубою підробкою під банкомат. Його єдиним призначенням була крадіжка призначеної для користувача конфіденційної інформації.

Ймовірно, невдачливі зловмисники вирішили трохи підзаробити, встановивши банкомат в готелі, де проходив масовий захід. Але вони не врахували, що його відвідувачами стануть спеціалісти з комп'ютерної безпеки та IT-злочинів.

Фальшивий банкомат забрала поліція для подальшого розслідування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.