Нова розвага російських чекістів: пристрель перехожого

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.08.2009 14:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7775

У Москві нетвереза компанія чекістів потренувалася у стрільбі по перехожим. Правоохоронці й цього разу активно відмазують колег Путіна.

Черговий озброєний інцидент в Москві, в якому цього разу замішаний щонайменше один діючий співробітник ФСБ.

Як повідомляється, група невідомих напала на перехожих в ніч на 14 серпня в районі Чистих Прудів. Одін з нападаючих, під час екзекуції втратив посвідчення особи ОМ Е 10220 на ім'я лейтенанта Сєргєя Прозорова.

За інформацією від потерпілих і свідків, нападаючі знаходилися в стані сильного алкгольного сп'яніння. Вони відкрили стрілянину по перехожих з травматичної зброї, зробивши в цілому більше 30 пострілів.

В результаті постраждали шість осіб, в тому числі, дві дівчини. Поранені були доставлені в Боткинську лікарню.

У одного з чоловіків потрапило вісім куль, він досі знаходиться лікарні. Дівчині двічі потрапили в груди, одну з куль поки витягувати не вдалося. Також чекістські кулі отримали ще двоє чоловіків. Трьох - відпустили після надання першої медичної допомоги.

На місці події були знайдені гільзи від пістолета, з якого велася стрілянина. Прибулі на місце події співробітники міліції не вилучили речових доказів і не затримали ні стрілка, ні решти учасників інциденту.

Було проведений тільки усне опитування потерпілих, без складення протоколу, Опитування свідків навіть й не проводилося. Потерпілі й свідки бачили, як до міліціонерів, які затримали нападників, приїхала невідома жінка і "улагодила" питання в їхню користь. Тобто, усіх затриманих одрвзу ж й відпустили.

Вдень 14 серпня постраждалі телефонували в УВС Басманного району, де черговий їм сказав, що заяв приймати не будуть, при тому, не надавши будь-якого пояснення причин.

На даний момент від чотирьох потерпілих в УВС "Басманноє" таки формально прийняті заяви за фактом нападу і отримання ними тяжких тілесних ушкоджень, пройдені медичні огляди в травматологічному пункті і зафіксовані всі травми.

При цьому на родичів постраждалих вже чиниться тиск і двоє потерпілих бояться писати заяви.

Тим часом, як відмітили деякі блоггери, представлене посвідчення ФСБ може бути фальшивим, оскільки ні в одній структурі немає такої посади як "співробітник" (саме так написано в посвідченні).

Практично одразу із оприлюдннням інформації, з'явилася інша, з посиланням на "джерела", які стверджують, що співробітник ФСБ піддався нападу грабіжника, який, окрім іншого, відібрав у нього посвідчення.

Проте в новині повідомлялося, що це відбулося на Українському бульварі, в районі Дорогомілово.

За словами постраждалого чекіста, коли він повертався з роботи по Українському бульвару, поряд з ним зупинився темний Mercedes. Звідти вискочив невідомий і приставив до голови контррозвідника пістолет. Грабіжник нібито відібрав у чоловіка куртку, в якій знаходилися службове посвідчення співробітника ФСБ, паспорт і 7 тис. рублів, після чого встрибнув в іномарку і зник.

За фактом нападу на чекіста порушено кримінальну справу.

Зазначимо, що це далеко не перший випадок стрілянини нетверезих правоохоронців по російських громадянах.

Наприкінці квітня цього року п'яний начальник райвідділу столичної міліції Дєніс Євсюков відкрив вогонь по покупцях супермаркету.

Троє громадян загинули на місці, ще семеро отримали тяжкі поранення.

Тим не менше - злочинець у погонах фактично уникнув правосуддя. Навіть попри те, що цей злочин став предметом особистого контролю Президента Дмітрія Медвєдєва.

За матеріалами російських інформагенцій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.