Луценко зробив чергове “ай-я-яй” двом міліціонерам, які побили і обікрали затриманого

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 4.09.2009 09:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7874

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко звільнив двох співробітників патрульно-постової служби, які в липні цього року побили затриманого.

Луценко лише звільнив двох міліціонерів, які побили і обікрали затриманого

Як повідомили у Народній самообороні, ввечері 31 липня прапорщик і сержант патрульно-постової служби на автовокзалі у Житомирі затримали чоловіка в стані алкогольного сп`яніння, відвели його в кімнату міліції, побили й забрали гроші – 1 тис. грн.

Після цього міліціонери направили затриманого в Житомирський центр детоксикаційної допомоги, звідки його було відправлено до Житомирської міської лікарні. У лікарні чоловіку зробили операцію, а пізніше було встановлено, що він отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Двоє співробітників ППС, щоб уникнути відповідальності, намагалися підкупити побитого 5 тисячами гривень. Проте 27 серпня прокуратура порушила проти міліціонерів кримінальну справу за ст. 365 ч. 3 Кримінального кодексу України.

Під час зустрічі з керівництвом житомирської міліції, на якій також були присутні рядові співробітники ППС, Луценко підняв винних із місця й сказав: "Прошу здати посвідчення працівників міліції. Наказом по МВС вас обох звільнено з органів внутрішніх справ за дискредитацію. Ви вільні".

За словами Луценка, у зв’язку з цим інцидентом 8 осіб керівного складу житомирської міліції також притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

"В результаті такої події житомирська міліція буде ще півроку доводити, що це нормальний боєздатний колектив", - сказав Луценко.

Міністр особливо відзначив, що провина за подібну подію лежить, у першу чергу, на керівництві, тому наступного разу, якщо подібне повториться, міліцейських керівників буде звільнено з органів внутрішніх справ.

"Звільнятиму й далі, поки не зрозуміють, для чого пришли на службу", - заявив Луценко.

Як повідомлялося, 1 вересня Луценко за знущання над чоловіком, підозрюваним у скоєнні крадіжки грошей, покарав 17 співробітників Комінтернівського райвідділу міліції Одеської області.

Від “Аратти”: Невже за побиття платників податків, на які утримується наша "народна міліція", для міліціонерів існує лише один вид покарання - звільнення? А де ж гарантія, що через тиждень ці гобліни не з`являться знову у формі, наприклад, охоронців супермаркету і не продовжать свою антигромадську діяльність далі? Чи у нашій, типу демократичній країні, дія Кримінального кодексу розповсюджується відбірково?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.