Нардепи запідозрили гаранта у грі на валютних курсах

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 7.09.2009 15:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7894

Голова фракції Блоку Литвина у Верховній Раді Ігор Шаров вважає Президента Віктора Ющенка відповідальним за девальвацію гривні.

Про це він сказав на засіданні погоджувальної ради парламенту.

«Сьогодні реальним головою правління Національного банку є Президент України, і ті спекуляції, які сьогодні очевидні, вони пов’язані з відсутністю повноцінного голови Національного банку України», - сказав депутат.

При цьому Шаров підкреслив, що існує можливість в судовому порядку звільнити голову НБУ Володимира Стельмаха.

«Ми тільки що провели консультацію з адміністративним судом України на предмет того, щоб застосувати заходи до Президента Віктора Ющенка для звільнення Володимира Стельмаха», - сказав він.

Шаров підтримав думку голови фракції Блоку «Наша Україна - Народна Самооборона» Миколи Мартиненка про пряму причетність Ющенка до падіння курсу гривні. «Ми знаємо, хто контролює в державі Національний банк одноосібно. Це Президент Віктор Ющенко... Гривня в його руках стала розмінною монетою в президентських виборах, які скоро наступлять. Глава Національного банку зараз де-факто усунений зі своєї посади», - заявив Мартиненко.

У зв’язку з цим Мартиненко виступив за продовження діяльності тимчасової слідчої комісії Ради по перевірці роботи Національного банку в період кризи, зокрема для розслідування причетності Ющенка до падіння курсу гривні.

Як повідомлялося, Ющенко вважає відповідальним за дестабілізацію курсу гривні Кабінет Міністрів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.