На місці Хотівського городища будують котеджі

Автор/джерело -  © Ірина Касьянова, “Сєгодня”



Дата публiкацiї - 3.10.2009 03:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8088

На території Хотівського городища, де понад 2,5 тисяч років тому предки киян оборонялися від скіфів, почалося будівництво! Історичні споруди вирішили залити бетоном.

У район Феофанії прибула будівельна техніка, яка, за спостереженнями археологів, вже зрила значну частину оборонного валу.

«Територія городища - 31 га! Такими площами стародавніх поселень не може похвалитися жодна європейська країна. Це пам'ятка археології національного значення, на території якої навіть палицю в землю не можна вставити без відома науковців», - говорить Сергій Лисенко, співробітник Інституту археології.

Будівельники відмовляються говорити, що зводять і хто замовник. «Сказали, от і працюємо», - заявив нам виконроб. Будівництво охороняється, скрізь - камери відеоспостереження, а комунікації тягнуть через парк «Феофанія», який теж, до речі, охороняється законом.

«Кажуть, тут будують котеджне містечко, а замовник - дуже впливова людина в країні. Ми звернулися до генпрокуратури. Розібратися обіцяли через п'ять днів», - каже Лисенко. З'явилися і чутки, що будувати тут вирішили Лікарню майбутнього, підвідомчих фондом дружини Президента. «Ні, це в іншій стороні», - повідомили нам археологи.

Начальник міського Управління з охорони культурної спадщини Руслан Кухаренко каже, що Хотівське городище поза компетенцією КМДА. А в Мінкульті пообіцяли розібратися.

Від “Аратти”. Будівництво в заповідній зоні намагалися розпочати ще в 2003 році, за часів каденції Президента Кучми і Януковича на посаді прем`єр-міністра. Пізніше будівництво було призупинене. Очевидно, ті, хто причетний до цього елітного будівництва, знайшли способи "домовитися" з новою владою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.