Існування телефонної телепатії науково доведено

Автор/джерело -  © «Освітній портал»



Дата публiкацiї - 6.09.2006 14:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=819

Багато хто одержував телефонні дзвінки від певної людини відразу після того, як думав про неї. Тепер вчені стверджують, що знайшли доказ “телефонної телепатії”.

Руперт Шелдрейк, чиє дослідження фінансує Кембриджський коледж Трійці (США), довів, що люди здатні передбачати телефонні дзвінки й навіть електронні листи.

Кожного учасника експерименту попросили дати телефонні номери чотирьох родичів або друзів. Потім цим людям дзвонили та просили передзвонити людині, що назвала їхній номер телефону. Учасники вгадували, хто саме їм дзвонить перед тим, як відповісти, в 45% випадків.

Той же самий результат був отриманий, коли учасників експерименту просили передбачити, хто їм напише електронною поштою.

Однак, група випробуваних була невеликою - лише 63 особи, і 50 в експерименті з електронними листами. До того ж телефонних номерів було лише чотири, що викликає певну частку скептицизму.

Але Шелдрейк, що вірить у телепатичний зв'язок у межах однієї соціальної групи, сказав, що проведе експерименти за участю більшої кількості людей. Він планує перевірити, чи є його теорія вірною у випадку текстових повідомлень, що відправляють зі стільникового телефону.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.