Тимошенко придумала, як залучити народ до формування владних рішень

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.10.2009 17:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8225

Уряд створить потужну Інтернет-систему комунікації з громадськими організаціями для спільної законотворчої роботи.

Про це під час Всеукраїнських Народних Зборів заявила Юлія Тимошенко.

"Я пропоную сьогодні модель, яку ми вистраждали за останні п’ять років і яка поєднає можливості створювати нормативні документи інституціями громадянського суспільства з їх всенародним обговоренням. Для цього я хочу запропонувати громадським організаціям і уряду створити добрий Інтернет-продукт. Це має бути програма, яка дасть можливість в професійних колах громадських організацій разом з урядом обговорити законопроекти, створюючи порівняльні таблиці. Ми маємо це зробити, щоб до кожного пункту вносились пропозиції і щоб вони враховувались", - пояснила Тимошенко.

Вона підкреслила, що "як Прем’єр готова прийняти відповідні документи, які будуть відшліфовані, обговорені і уточнені в Інтернет-середовищі, бо без цього зібрати візи з усієї країни неможливо". "Інтернет для цього – єдина придатна система комунікації. Після обговорення, маючи завершений варіант, я буду виносити ці документи на засідання уряду, а потім – у Верховну Раду", - зазначила вона.

Тимошенко пообіцяла, що "така система комунікації на перших порах може бути добровільною…, але поки ми не відпрацюємо цю систему, і щоб вона потім була захищена законом".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.