Французи сперечаються, хто ж вони такі

Автор/джерело -  © euronews.net



Дата публiкацiї - 4.11.2009 01:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8345

Що означає бути французом? Це питання активно обговорюють жителі Франції. Уряд країни запровадив масштабну кампанію з «відродження національної гордості».

Центральний їй елемент - загальнонаціональні дебати. За величезної любові французів до публічних суперечок, ці - стають новиною номер один на найближчі три місяці.

«Вирішується питання про те, як примирити людей, що живуть в різних умовах. Одні - в містах, інші - у сільській місцевості, є молоді, є - літні. Це питання про чоловіків і жінок, і, поза сумнівом, питання про імміграцію та іммігрантів, особливо тих, хто приїхав нещодавно. Все це, фактично, одне питання: що означає бути французом сьогодні?»

Дебати триватимуть до кінця січня, а їхні результати будуть опубліковані незабаром після закінчення дебат. Поки не відомо, чи вони стануть основою для будь-яких дій уряду - наприклад, змін в законах про імміграцію або про освіту.

«Якщо таке питання виникає, значить, воно скоріше пов'язане з кризою. У такі складні, кризові часи, завжди виникає питання самоідентифікації».

Інші аналітики пояснюють ситуацію простіше: правлячі праві хочуть відібрати голоси у серйозних конкурентів - ультраправого «Національного фронта».

Як би там не було, жителі Франції про всяк випадок освіжають в пам'яті рядки гімну.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.