Америка повірила обіцянкам Януковича

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 10.09.2006 00:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=849

Посол США в Україні Вільям Тейлор вважає, що Україна може приєднатися до Світової організації торгівлі до кінця цього року.

"Я не бачу причин, з яких Україна не могла б приєднатися до СОТ до кінця цього року", - сказав він в інтерв’ю газеті "День", опублікованому в суботу.

Проте, за його словами, існує ще декілька кроків, які український уряд має здійснити, щоб відповідати вимогам щодо членства в СОТ.

Зокрема, зазначив посол, Україна має ухвалити кілька законів, щоб привести своє законодавство у відповідність із зобов’язаннями, які передбачає членство в СОТ.

"Як уряд хоче підійти до ухвалення цих законів — через громадські консультації, громадські слухання чи якимось іншим чином, — це рішення, яке має приймати сам уряд. А США всіляко підтримують Україну в її прагненні приєднатися до СОТ", - сказав Тейлор.

Посол також відзначив, що США підтримає бажання України приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО, якщо Україна заявить про такий намір на Ризькому саміті альянсу восени.

"Якщо український уряд подасть чіткий сигнал саме зараз, у вереснi—жовтнi, що Україна хоче приєднатися до ПДЧ, то Сполучені Штати підтримають це рішення", - сказав він.

"Звісно, є інші союзники в НАТО, які мають питання щодо цього. І візит прем’єр-міністра Віктора Януковича до Брюсселя 14 вересня буде можливістю для нього висловити свою позицію", - зазначив посол.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.