Індонезія подарувала Україні “Гонг миру”, остання прибрала з нього символ Сонця

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.01.2010 13:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9075

Індонезія подарувала Україні пам`ятний знак - “Гонг миру”, який планується встановити в Кременчуці Полтавської області до 9 травня. На прохання манкуртів він буде позбавлений символу Сонця.

“Гонг миру”, який планується встановити в Кременчуці, буде без символу Сонця

Як повідомляє УНІАН, про це журналістам повідомив мер Кременчука Микола Глухов.

За його словами, питання встановлення Гонгу обговорювалося 29 січня з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індонезія Нінінг Сунінгсіх Рохадіат, яка відвідувала Полтавську область.

"Такі пам`ятні знаки встановлені в столицях інших країн, а Кременчук - це перше місто, котре не є столицею, але де встановлять Гонг. Планується до Дня Перемоги - 9 травня - встановити його в Парку Миру", - сказав мер.

Разом з тим він повідомив, що зображений на Гонгу миру знак Сонця, що на вигляд схожий на свастику, приберуть.

"Ми прийняли спільне рішення прибрати цей знак з Гонгу миру, оскільки жителі можуть тлумачити його неправильно", - заявив М.Глухов.

Гонг миру є 150-кілограмовою металевою тарілкою, на якій зображені символи незалежних країн світу. На внутрішньому крузі зображено 10 символів основних релігій світу. Індонезія передає Гонги миру в дружні країни.

Від “Аратти”. Зі свого боку ми можемо запропонувати меру Кременчука та його мешканцям (заради їхньої ж освіченості), які в символі Сонця бачать виключно нацистську символіку, відвідати Софіївський собор в Києві, який прикрашений цим символом. І далеко не гітлерівцями, - а більш розумними нашими пращурами. А прибирання з подарунку солярної символіки нагадує дії представників радянського НКВС, які в 30-х роках ходили по хатах і спалювали вишиванки, орнаментовані символом сварги.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.