Держава - це я. У Москві Президент Янукович повертатиме старі схеми?

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 4.03.2010 20:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9494

В рамках першого візиту до Москви обраного Президента України Віктора Януковича планується обговорити відносини України і РФ, зокрема газове питання.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Росія 24" повідомив глава української держави.

"Я упевнений в тому, що ми в обов'язковому порядку торкнемося традиційних питань відносин України і Росії, у тому числі і питань, що стосуються постачань газу на Україну, транзиту газу до Європи, надійності цієї системи", - заявив Янукович.

При цьому він пояснив: "Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко зробили величезну помилку, зруйнувавши договірну базу, яка будувалася протягом всіх років незалежності. Я впевнений в тому, що це і на користь Росії, і на користь України побудувати зрозумілі, перспективні, довгострокові, партнерські стратегічні відносини".

Відповідаючи на питання, про можливість виникнення "цінових" воєн, Янукович виразив упевненість, що "партнери завжди домовляються".

Від “Аратти”: пам'ятаючи історію близького минулого, ми можемо нагадати усім, що декілька місяців тому прем'єр Росії Владімір Путін публічно заявив, що його колега Тимошенко - прем'єр України з яким йому найкомфортніше працюється.

Більш того, декілька днів тому керівник "Газпрому" Алєксєй Міллер заявив, що російський монополіст у найближчі десять років не має наміру переглядати україно-російські договірні стосунки.

А про що домовляться Медвєдєв і Янукович - побачимо і почуємо вже завтра.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.