На Донеччині оголошено дводенну жалобу за загиблими гірниками шахти ім.Засядька

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 21.09.2006 13:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=985

У Донецькій області у четвер та п'ятницю - Дні жалоби за загиблими гірниками копальні імені Засядька.

Ховатимуть шахтарів, які загинули у середу внаслідок аварії, завтра, у п'ятницю.

Генеральний прокурор України Олександр Медведько у Донецьку бере участь у розслідуванні трагедії. Приблизно об 11-тій завершилося засідання спеціальної комісії з розслідування причин аварії.
Як повідомив кореспондент “5 каналу” у Донецьку Тарас Москалюк, поки що урядовці не готові говорити про причини аварії - експертна група, що всю ніч працювала у шахті не дійшла остаточного висновку.

У засіданні держкомісії брав участь міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб та генпрокурор Олександр Медведько. Генпрокурор розповів, що порушено кримінальну справу за фактом аварії за статтею “Порушення правил безпеки під час виконання осбливо небезпечних робіт”, але чи буде хтось покараний за цією статтею поки що невідомо.

Сергій Тулуб, міністр вугільної промисловості: “Ми визначили, що експертна комісія, яка повинна знову ретельно обстежити кожний метр цього аварійного відрізку, як кажуть, побудувати комп'ютерну модель, за допомогою якої, ми б могли бачити взаємодію фізичних напруг грунтів на цій ділянці, та побачити, де саме було джерело такого величесзного обсягу метану”.

Подібного явища фахівці вже не спостерігали 30 років.

А сьогодні у Донецьку почали готуватися до поховань шахтарів, і за злою іронією долі, цвинтар, на якому вони будуть поховані, розташований поруч із шахтою ім. Засядька.

Надходять вже і кошти ліквідацію аварії та на допомогу родинам загиблих шахтарів. Як саме будуть розподілятись ці гроші, розповів голова профспілки шахтарів Віктор Турманов.

Віктор Турманов, голова профспілки шахтарів: “Федерація профспілок, вона визначається, гроші будуть перераховані у профком шахти. Ми - центральний Комітет - ми ніколи не ставимо конкретну суму, обов'язково як солідарність, сім'ям загиблих, через комітет, усім сім'ям, пропорційно гроші розділемо”.

Сьогодні на Донеччині перший з двох день жалоби. Всі розважальні заходи у області скасовані.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.