Російські вояки провели пуски крилатих ракет поблизу українського національного природного парку «Чарівна гавань»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.04.2010 01:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9975

Екіпажі кораблів Чорноморського Флоту Російської Федерації в п`ятницю, 23 квітня, провели пуски крилатих ракет на навчаннях у Чорному морі біля мису Тарханкут, який нині має природоохоронний статус.

Кораблі ЧФ виконали пуски крилатих ракет поблизу національного природного парку «Чарівна гавань»

Запуск ракет проводився в рамках масштабних навчань флоту в акваторії Чорного моря на полігоні, розташованому в районі на південний захід від мису Тарханкут, передає РІА «Новості» з посиланням на групу інформаційного забезпечення ЧФ РФ.

"Корабельна ударна група (КУГ), у складі РКПП (ракетний корабель на повітряній подушці) "Самум", МРК (малий ракетний корабель) "Штиль" і двох ракетних катерів "Ивановец" і Р-60, успішно виконала спільну ракетну стрільбу на приз головнокомандуючого ВМФ по складній морській цілі, що імітує загін бойових кораблів супротивника. Бойові вправи виконано з високою якістю", - говориться в повідомленні.

КУГ провела пуски практичних крилатих ракет, які уразили цілі прямим попаданням, уточнюється в повідомленні.

За даними ЧФ, в забезпеченні навчань взяли участь в цілому більше 15 кораблів і суден флоту, а також літаків і вертольотів морської авіації.

Від “Аратти”. Як відомо, питання про розміщення військового полігону на Тарханкутському півострові довгий час залищалося відкритим, аж поки в грудні минулого року Президент В.А.Ющенко не підписав Указ № 1037/2009 “Про створення національного природного парку “Чарівна гавань”. Очевидно, що заповідний статус цієї мальовничої частини Західного Криму, після підписання "пакту Медведєва-Януковича", віднині для російських моряків нічого не вартий. Схоже, вони подібним чином відсалютували підписання і заодно продемонстрували всьому світові, хто в Криму справжній хазяїн.

Ну, а відстоювати власні державні інтереси України в Криму нині нікому. Ні армії, ні флоту, ні службі безпеки, ні ТИМ БІЛЬШЕ Президенту, для якого питання державницького патріотизму вельми умовне і досить специфічне.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.