Розправа. (До річниці ВМС ЗС України)

Автор/джерело -  © Сергій ТАУЖНЯНСЬКИЙ 



Дата публiкацiї - 10.07.2008 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=1048

Кожна держава має свою історію, істориків та її «написателів». Але загарбник свою історію обов’язково підмальовує, злочини виводить у ранг героїки, всіляко паплюжить свою жертву а себе висвітлює її благим покровителем.

СКР-112

Люди старшого покоління, якщо багаторічне порабощіння їх не закомплексувало, вони, мислячі, – можуть на тлі сьогодення правдиво оцінити істинність минувшини та її наслідки.

Пам’ятаю, як у дитячих садочках дітям прищеплювали любов до В. Ульянова, а в школі, на уроках історії, щодо подій 1917 – 1920 рр., – велич значення для всього людства крейсера «Аврора» та потугу його холостого пострілу, що примусив тимчасовий уряд тікати.

Десь у 20 – 30 рр. того часу, на Неві, навпроти Зимового палацу ГЕРОЇЧНИЙ крейсер поставили «на прикол». З того часу (й понині?) крейсер-музей, – «ГОРДОСТЬ РОССИИ» – відвідують туристи, а школярі – ОБОВ’ЯЗКОВО. Там їм розповідають про «героїчний» удар «холостяком» по Зимовому й т.і.

У 1991 році, завдяки переляку Москви внаслідок т.зв. ГКЧП багатостраждальна Україна ПОНОВИЛА свою ЗАКОННУ, 1918 року В. Ульяновим варварськи закривавлену незалежність. Не примиряючись з незалежністю України, Москва оточила акваторію українського Чорного моря щойно відібраними в України військовими кораблями. Демонстрували свою імперську суть, спрямовану на збереження окупації Криму.

І тоді сторожовий корабель пограбованого, недоруйнованого флоту СКР-112, що знаходився у бухті Донузлав (командир корабля на той час капітан-лейтенант С. НАСТЕНКО), – з майорячи на вітрі прапором України, під ОБСТРІЛОМ ворожих кораблів, прорвав блокаду й прийшов в Одесу. Цей дійсно ГЕРОЇЧНИЙ вчинок – не холостий постріл. Цей БОЙОВИЙ ПОДВИГ теж став сигналом до дій…

Але героїчний корабель згодом був порізаний на брухт!

ЩО СКАЖЕМО НАРЕШТІ?

Видається, що й цей негідний вчинок, серед іншого, став причиною недавнього безкарного шовіністичного шабашу на Графській пристані у Севастополі.

СКР-112 – без сумніву, НАЦІОНАЛЬНА ГОРДІСТЬ! СКР-112 – це національна святиня! КИМ же є в Україні ті, хто так жорстоко поглумився над святим?!... Замість п’єдестала у Севастополі – ще одна розрита та переорана козацька могила. І на Героя України знаходять інших кандидатів.

На цьому тлі, дивлячись на сьогодення, запитую, – ДОКИ? ДОКИ?... Пропоную: – у Севастополі такий же корабель, або макет поставити на п’єдесталі. Можна – коштом тогочасних очільників держави та урядовців, що взяли такий гріх на душу, можна й за злодійську депутатську платню. Поставити, і щоб ні одна підла істота й близько підійти не насмілилась!

Час підказує, давно пора рішуче й безкомпромісно анулювати вигадану на догоду Москві АВТОНОМІЮ українського Криму.

Сергій ТАУЖНЯНСЬКИЙ,
ветеран Народного Руху України

Київ-Славута

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.