Чому чоловіки брешуть і що робити, якщо коханий обманює. Чи можна довіряти чоловікам?

Автор/джерело -  © Пурпурова Квіточка 



Дата публiкацiї - 14.10.2010 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=1744

Всі чоловіки - брехуни?! Чи не всі? Чому чоловіки брешуть, обманюють, прибріхують, водять жінок за ніс, вішають їм локшину на вуха, годують казковими обіцянками і розповідають байки? У чому тут причина? Давайте розбиратися, чи насправді всі чоловіки обманщики і чи можна чоловікам довіряти в принципі.

Скажу відразу - не всі чоловіки брехуни, але багато хто з них. За моїми особистими спостереженнями близько 60% з усіх представників чоловічої статі - патологічні брехуни, які не соромляться брехати направо і наліво для досягнення своїх цілей, отримання вигод - сексу, грошей, влади, кар’єри.

Якщо ви парируєте, мовляв, ця цифра надто вже занижена - вони всі обманщики в особистих стосунках! Я з вами погоджуся і не погоджуся одночасно.

Справа в тому, що ось ці 60% самців – найбільш сексуально і фінансово стурбовані хлопці, які заради задоволення своїх примх мало перед чим зупиняються. І вже якщо стоїть дилема - збрехати дівчині про кохання і переспати з нею або ж сказати правду про відсутність почуттів і залишитися без сексу, вони не вагаючись виберуть перший варіант.

Більшість жінок обпікаються в молодості саме через стосунки з представниками з цих 60% чоловіків-брехунів. Чому?

Чому чоловіки брешуть?

Та тому що вони – найбільш сексуально незадоволені, найбільш безпринципні і безпардонні особистості, які досвідченим оком вибирають собі молоду і безневинну жертву, а потім встромляються в її душу гарними жалісливими словами, ніжними натяками, ласкавими залицяннями, дикими вчинками, освідченнями в коханні.

Ці хлопці знають, що треба робити, щоб укласти дівчину в ліжко. Чоловіки цього виду точно знають, якими обіцянками та солодкими промовами треба обплутати молоду жінку, щоб стати в її мріях лицарем без страху і докору, а потім нещадно експлуатувати її душу, тіло, час, ділові і господарські якості і навіть зазіхати на її фінанси, нічого не віддаючи натомість.

О! Коханки! Ви-ж бо напевно розумієте, про що я тут тлумачу. Рідкісний жонатик, люблячий пощипати травичку на лівій галявинці, не володіє досконало мистецтвом тонких лестощів, казкових обіцянок і безсовісних компліментів.

Жонатики і хлопці з розряду вічних холостяків обплутують дівчат і жінок своєю підвищеною увагою, особливим розумінням, вони водять вас по кафе і ресторанах, замовляючи найромантичніші пісні тільки для вас, вони розповідають вам дикі історії про своїх дружин і минулих нещасних романах, дарують вам букети з червоних троянд і орхідей, вони вміють викликати у вас співчуття і жалість до себе, як ніхто інший, вони будуть радіти власними успіхами в роботі, бізнесі або спорті, створюючи навколо себе німб слави, а вам відводячи роль задоволеної шанувальниці, вони будуть обіцяти вам допомогу у кар'єрі, у відкритті власної справи, в кар'єрі співачки, вони будуть обіцяти золоті гори, якщо тільки ви будете поряд з ним, підкорюватимуть вас товстим гаманцем з купою візиток і заманливими розповідями про свої близькі знайомства з відомими політиками, акторами, співаками, будуть співати про те, що у них купа зв’язків і все схоплено, що заради вас він нічого не пошкодує, не з їх слів, але з їхніх намірів вам одразу стає ясно, що одружений чоловік заради тебе обов’язково розлучиться зі своєю остогидлою дружиною, а холостяк обов’язково зробить тобі пропозицію руки і серця...

60% таких чоловіків, які постійно брешуть, обманюють і брешуть псують життя приблизно 95% жінок на початку їхнього життєвого шляху. Причому вони не тільки обламують крила у тендітного жіночого серця, а й часом назавжди розчаровують вразливу даму настільки сильно, що вона вже більше ніколи не зможе довіряти іншим чоловікам - чоловікам взагалі.

Можливо, ви запитаєте, а що заважає 40% порядних чоловіків залицятися до дівчат і домагатися їхнього кохання? Я відповім: банальна відсутність досвіду.

Молоді і недосвідчені хлопчики, скромні хлопці і просто достойні чоловіки просто не вміють так професійно і красиво, впевнено залицятись до панянок, як це роблять великодосвідчені мачо.

У них просто немає для цього навичок - адже вони якщо і будують відносини, то навіки або, принаймні, надовго, вони серйозно зацікавлені у своїй обраниці, їх цікавить власне Кохана, а не секс, заздрість знайомих, смачна їжа або чистий одяг.

Ось чому молоді дівчата і жінки обламуються на чоловіках-брехунах, а коли до них починає проявляти почуття симпатії порядний хлопець, йому вже не довіряють, тому що одного разу обпікшись на молоці, вони вже підсвідомо дмуть на джерельну воду.

Що робити, якщо хлопець обманює?

Якщо хлопець вас обманює, то тут необхідно з самого початку розставити всі крапки над «i»: треба раз і назавжди визначитися, або ви кохаєте його до втрати пульсу і 1) готові заради свого кохання до нього страждати, мордуватися і терпіти будь-які знущання, будь-яку брехню й обман, або 2) вам треба з ним просто зараз різко розлучитися і забути про нього, як про страшний сон.

Звичайно, легше всього сказати - «Вирви кохання із серця!» Але зробити це в реальному житті дуже боляче, складно, а часом просто неможливо. Адже кохання - воно зле, іноді реально любиш козла, і найприкріше - розумієш це, але зробити з собою нічого не можеш.

Але якщо багно любовних почуттів вас ще засмоктало не до кінця, то виривайтеся з цього полону і біжіть, біжіть, світ за очі, - хай у самотність, - вона тимчасова! Нехай в обридлий батьківський дім, нехай у чуже місто, але подалі від цього морального виродка, який якщо не зараз, то завтра зіпсує вам все життя, завдасть душі незагоєну рану.

Чому я так категорична? Та просто тому, що особисто пройшла через всю цю трясовину глобальної брехні, ницості, зрад, обману, липких липових обіцянок, я продерлася через терен відносин з чоловіком-брехуном довжиною майже в 10 років і вийшла з бою із закривавленою душею, спустошеним серцем, невірою в чоловічу порядність як таку ...

Ці стосунки не дали мені нічого ні в моральному, ні в кар’єрному, ні у фінансовому плані, але я сама була вичавлена, як лимон, - нікому не потрібний, самотній, нещасний лимон не першої свіжості...

За все життя у мене було не так вже й багато романів - всього 4, і в 3-х з них чоловіки відчайдушно брехали, прибріхували, обманювали, дивлячись мені прямо в очі. Я їх вже не ненавиджу, я вже й пробачила і відпустила, але нічого не забула.

Я навіть вдячна цим негідникам і негідникам за те, що вони були в моєму житті і відкрили мені очі на більшість представників їхнього жалюгідного роду статевих брехливих, боязких койотів, ласих до сексу, щедрих на обіцянки, але жахливо жалюгідних щодо їх виконання.

Я кажу їм спасибі за те, що завдяки тому дикому і жорсткому болю, який вони змушували мене відчувати протягом 10 років моєї жіночої молодості, я навчилася цінувати справжніх, вірних, відданих і гідних чоловіків.

Навіть якщо зараз вам добре з чоловіком-брехунцем, але ви постійно сумніваєтесь у вашому спільному майбутньому, вічно переймаєтеся сумнівами в його вірності або навіть точно знаєте про його зраду, якщо ви не можете на нього покластися у складній життєвій ситуації, якщо його ніколи не буває поруч, коли він вам потрібен найсильніше, якщо він вас постійно критикує, кричить на вас і якщо і підтримує вас і ваші починання, то тільки на словах...

Ви знаєте, що треба зробити в такому випадку - зчепити зуби, прийняти загальний наркоз і ампутувати ту частину свого серця, в якому засіла ця бридка, скалка, що отруює життя, під назвою «Чоловік, який вічно бреше».

Якщо здійснити над собою зусилля волі немає сил, тоді терпіть. Бог дає роки, а разом з ними приходить до жінок і мудрість.

Як зрозуміти, що чоловік бреше. Як дізнатися, що хлопець обманює?

Дізнатися про те, що чоловік бреше простіше простого: якщо у вас в душі зародилися сумніви в його чесності, то це вже поганий знак, адже наша жіноча інтуїція просто так не буде бити у дзвін.

Якщо ви відчуваєте, що хлопець бреше, то так воно, швидше за все і є. Існує категорія таких прудких брехунів, яких ви ніколи, за жодних умов, не примусите «розколотися». Але це й не треба - ви самі все чудово відчуваєте на підкірці головного мозку. Ваші думки тільки і крутяться, щодо його зради, його чергової брехні, яку неможливо ні довести, ні спростувати.

Якщо сумніви у порядності коханого виникли частіше, ніж два рази протягом ваших відносин, значить у нього рильце в пушку однозначно.

Ті чоловіки, які чесні у відносинах з дружинами і своїми дівчатами, які їм не зраджують, не брешуть, - вони нічого не приховують, тому що їм нема чого боятися, у них совість чиста.

І, повірте дорогі жінки, коли чоловік перед тобою чистий, як скельце, ти це відчуваєш на підсвідомому рівні - у тебе немає доказів його порядності, але вони і не потрібні, ти просто це знаєш, відчуваєш, у тебе просто не виникає навіть підозри з приводу його вірності.

А ось коли навіть порядний чоловік бреше, то ви це дуже тонко відчуєте. Принаймні я за 3 роки подружнього життя з нормальним, чесним чоловіком два рази нюхом чула, коли він мені брехав по дрібницях і виводила його на чисту води простим блефом - звинуваченнями без доказів. До речі, чесні мужики на допиті швидко «колються», адже у них немає багатого досвіду по частині вивертів, відмазок і переведення стрілок з хворої голови на здорову.

Якщо чоловік при вас бреше іншим людям, неважливо - хто вони, - чи то постачальники, сусіди, клієнти, його дружина, друг, значить, він 100% буде брехати і вам.

Якщо чоловік говорить одне, а робить інше, значить, він бреше
.

Якщо чоловік на початку знайомства і відносин дуже багато обіцяє всього такого спокусливого (купити квартиру, побудувати спільний дім, придбати автомобіль, організувати приватний бізнес для вас, зняти вам кліп, одружуватися на вас), але після закінчення 3-х (6 - максимум!!!) місяців палець об пальцем не стукнув в напрямку здійснення своїх обіцянок, а продовжує тебе і далі годувати «локшиною», не повторюй моїх помилок і не чекай 10 років, поки тебе не осяє, що він тобою скористався, як останньою дурепою.

Справжній мужик, реальний лицар, не говорить, а робить: він не обіцяє тобі автомобіль, а бере тебе за руку і в режимі реального часу купує тобі тачку, оформляючи авто при цьому на тебе, а не на себе, він не обіцяє тобі розлучитися з дружиною, а бере тебе в оберемок і тягне до ЗАГСу розписуватися вже сьогодні; він не обіцяє тобі золоті гори, а мовчки віддає всі зароблені гроші в твої чіпкі лапки.

Чи можна довіряти чоловікам?

Можна! І навіть потрібно! Адже довіра - це основа, живильна частина любові.

Неможливе справжнє кохання без справжньої, цілковитої довіри. Якщо з відносин зникає довіра, то це вже не кохання, а невротична залежність партнерів, яку треба лікувати за допомогою психотерапевта чи психолога.

Але треба дивитися і бачити, слухати і чути, почувати і відчувати, кому можна довіряти, а кого бажано тримати на довгій дистанції і близько до себе не підпускати.

Адже ми, жінки, щиро кажучи, буваємо дурками через те, що ось так одразу, не подумавши, не оцінивши ситуацію на тверезу голову, пускаємо чоловіка до себе в ліжко, а потім стаємо його сексуальними рабинями.

Особисто я закохуюся в чоловіка після сексу, адже я його вже допустила в свята-святих, у свій внутрішній світ, у свою чуттєвість. А це дуже небезпечно - закохуватися в хлопця після сексу.

Треба, щоб взаємне кохання виникло до інтимних відносин, а не після, інакше є великий ризик вляпатися: ти закохаєшся і вже не зможеш вирватися з його хитрих лап, а він тебе хоч кохати і не буде, але не відпустить, тому що ти лестиш його самолюбству і взагалі цілком стерпна сексуальна іграшка.

А щоб по достоїнству оцінити чоловіка з усіма його плюсами і мінусами, треба з ним не сексом займатися (це ви потім завжди встигнете), а розмовляти, спілкуватися, спостерігати за його поведінкою, стежити, розходяться його слова зі справами чи ні, впускає чи він тебе в своє життя, до свого дому, знайомить зі своїми батьками чи ні, розповідає в подробицях про свою роботу, хобі чи ні, чи будує щодо вас якісь загальні плани чи ні, обманює він, бреше тобі й іншим чи ні, доглядає за тобою регулярно або зникає на кілька днів, а то й тижнів, без пояснень, змушує тебе знемагати від невідомості очікування або сам першим з’являється, коли тобі хочеться його бачити...

Хороших чоловіків багато. Я в цьому щиро переконана, незважаючи на негативний досвід минулого життя. Я не дарма визначила кількість порядних чоловіків саме в 40% - можливо, я хотіла потішити чоловічої статі, а, можливо, просто згадавши усіх своїх родичів, друзів, однокласників і товаришів по службі, у мене недарма вималювалася ця цифра.

Хоча, не приховую, цифра в 20% гідних чоловіків здається мені більш правдивою.

Але суть не в цьому, а в тому, що іноді, щоб зустріти свого Справжнього Лицаря, треба спочатку пройти через певну школу життя спілкування з чоловіками-шахраями, пікаперами та іншими фавнами-сатирами, негідними звання Чоловіка.

Що рідкісне, те коштовне. І це починаєш розуміти, коли тебе оточують тільки товариші, які всім всюди і завжди брешуть і брешуть. Тільки тоді ти розумієш, що гроші - це сміття, вони приходять і йдуть, що гарний одяг - це всього лише ганчірки, що дорогий автомобіль - це лише шматок заліза, і що обід в ресторані - не найголовніше у житті.

Тільки продершись через чоловічу брехня, обман, зради і невиконані обіцянки ти одного разу розумієш, що головне - це кохання, це вірний, добрий і надійний, розумний чоловік, якого ти хочеш бачити поряд з собою і якого тобі так не вистачає.


Поки що не вистачає. Я впевнена, що якщо ви вже наїлися любовним нектаром брехливих чоловіків, які все своє життя тільки й роблять, що зраджують, брешуть і складають барвисті байки, то ви обов’язково знайдете в собі сили порвати кайдани вади, що зв'язують вас і знайти, зустріти Його - порядного чоловіка, дійсно гідного вашого кохання.

Адже ви вже більше не потрапите в оману з гарною обгорткою, а будете цікавитися тим, що всередині. Правда?

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.